Nnywellness.com

Feilsøke en DC strømforsyning


Alle elektroniske enheter, fra TV-apparater, steros, til datamaskiner, har mange spenning og aktuelle behov nødvendig å levere til deres kretser. Men kraften leveres til vårt hjem stikkontakter er 120 volt AC, og dette er ikke i en form som kreves av de fleste av disse apparater. Det er jobben av strømforsyningene i hver enhet for å endre denne makten til spenninger behov av enheten.

Instruksjoner

• Fjern strøm fra enheten (koble den fra vekselstrømuttaket).

• I elektronisk reparasjon lære teknikere å bruke sine sanser. Bruk nesen for å lukter brent komponenter eller forkullet spor på krets styret. Se etter noen komponenter som er misfarget, et tegn på at de kan ha vært overopphetet. Overoppheting i en motstand, for eksempel kan angi at mye gjeldende har gått gjennom det, ingen tvil om resultatet av en kort sted utenfor den.

• Nøye trykk komponenter for å se om de er for varmt, igjen, som indikerer en kortslutning. Vær forsiktig når berøre integrerte kretser, som kan bli veldig varmt hvis kortsluttet.

Bruk en ohm meter kontrollere sikringer å bli sikker de har kontinuitet. Fjerne dem fra deres holder og teste dem mens de er ute av kretsen å unngå falske avlesninger. Det kan være sikringer både i AC siden av enhver transformers, og også på B + side som leverer DC spenning i systemet. Hvis du oppdager at en sikring utbrent, erstatte den med den nøyaktige verdien. Erstatte aldri en sikring med en som gjør mer strømstyrke å strømme før blåse, ellers formålet med sikring som en sikkerhetsanordning er tapt. Også aldri erstatte en rask blåse sikringen med en "slo-slag" sikring, selv om den strømstyrken er den samme.

• Erstatte sikringen med en ny, koble enheten til elektrisk stikkontakten og aktivere enheten. Se sikringen og andre komponenter i strømforsyningen. Hvis sikring blåser umiddelbart, er det en kortslutning som må du feilsøke. Selv om enheten vises opererer fint, se det i noen minutter, leter etter noen tegn til røyk (i tilfelle det er en komponent som er overoppheting eller en karbon bue mellom sporene på et kretskort).

• Sjekk dioder for kortslutninger. En vanlig feil i strømforsyninger er diodes konvertere AC til DC. I krets-konfigurasjoner som en bro likeretter, der fire diodene utgjør en full-bølge likeretter krets, må du koble en ende av hver diode før du kan sjekke det med en ohm meter. Prøver å sjekke en diode i kretsen kan resultere i en falsk lesing, fordi gjeldende fra ohm måleren kan flyte gjennom andre deler av kretsen. Diode er isolert fra resten av kretsen klipping ene enden med en wire kutter, og det kan testes. Diode bør sjekke nesten døde kort i én retning, og en åpen krets i den andre. Bruk en loddebolt for å koble diode tilbake til kretsen etter å ha sjekket det.

• Andre komponenter i en strømforsyning inkluderer ofte kondensatorer og spoler, som brukes til å jevne den DC spenningen når det er utbedret. Spoler kan kontrolleres for kontinuitet med en ohm meter. Fest en ende med en wire kutter å isolere spolen fra krets, og sjekk den med en ohm meter. Det skulle vise kontinuitet hvis det er bra. Kondensatorer kan kontrolleres for shorts av klipping ene enden for å fjerne den fra krets testing. Liten kondensatorer bør lese uendelig på ohm meter, men som deres kapasitans verdi, dette er vanskelig å se uten en spesiell stykke utstyr utformet for å måle kapasitans. Vanligvis, hvis en tekniker mistenker en kondensator er defekt, han bare erstatter den med en ny. Kondensatorer er billig.

• Ved testing store elektrolytisk kondensatorer med en ohm meter, kan måleren nålen angi først en kort, og flytt deretter sakte mot uendelig. Dette er forårsaket av spenning fra ohm måleren lading kondensatoren. Ohm meter tester dioder, kondensatorer og spoler må utføres mens strømforsyningen er koblet fra AC kilden.

• Visuelt når step-down transformator for tegn på overoppheting (du kan bruke nesen, også). Med strøm til enheten, er se om 120 volt AC blir til transformatorens primære, og at riktig spenning finnes på det sekundær. Spoler i transformatorer kan åpne eller kort.

• Integrerte kretser brukes ofte i moderne strømforsyning, og dette er vanskelig å teste. Den beste metoden er substitusjon. Skifte en mistenkt defekt integrert krets er den beste måten å løse problemet, eller i det minste eliminere den som en mulig årsak til problemet.

• Før du erstatter en integrert krets, sjekk for åpenbare shorts, for eksempel dioder og kondensatorer brent spor på kretskort. Du vil være sikker det er noen kortslutninger som kan føre til nye IC å blåse så snart den er erstattet.

• Få en skjematisk diagram av apparatet du arbeider på. Dette vil gjøre feilsøking en strømforsyning som er mye enklere, siden ofte spenninger på forskjellige punkter i kretsen vil bli gitt, og dette kan kontrolleres med et voltmeter å isolere problemet. En skjematisk vil definitivt være viktig hvis du har kontrollert alle de ovennevnte komponentene og gjort alle foreløpig feilsøkingstrinnene, men enheten fremdeles ikke fungerer riktig.

Tips og advarsler

  • Være veldig forsiktig arbeider rundt 120 volt strømkilder. Vet hva du gjør. Tenk sikkerhet først. Det er potensialet for støt og brannsår hazard i feilsøking strømforsyninger.