Nnywellness.com

Forskjeller mellom en LCD TV skjermen & LED TV-skjermen


HDTV (High Definition TV) er et blomstrende marked - priser falt, flere merker er tilgjengelige og flere kanaler kringkaster i HD. Men med alle typer av TV tilgjengelig på markedet, kan det være vanskelig å vite forskjellene mellom dem og fordelene ved hver. LCD og LED er to av de tilgjengelige viktigste teknologiene brukes i flatskjerm HDTV i dag, og mens de kan virke like, det er noen viktige forskjeller mellom to.

LCD

LCD (Liquid Crystal Display)-TV består av hundretusener av piksler mellom to polariserende filtre, med CCFL (kald katode lysrør) gir baklyset. Når lyset treffer piksler, varianter av underpiksler i dem gi farge og opprette bildet.

LED

LED (Light Emitting Diode) og OLED (organisk LED) TV er lik for LCD-TV, med den grunnleggende forskjellen er bakgrunnsbelysning i stedet for CCFLs. Når diodene er aktivert, vil energien frigjøres for å gi lys.

Størrelse

På grunn av teknologien involvert kan LED-TVer tynnere og lettere enn LCD-flatskjerm TV, tar opp mindre plass og gjøre dem egnet for veggmontering.

Strøm

LED-TVer også starte opp raskere enn LCD-TVer, og bruke opptil 40 prosent mindre strøm til å drive, som gjør dem mer energi effektiv og generelt gjør dem å vare for en lengre periode.

Bilde

LED-TV tilbyr også et skarpere og lysere bilde, større kontrast og farge og en bredere visningsvinkel enn LCD-skjermer.

Pris

På grunn av den nyere, bedre teknologi, LED-TVer forbli dyrere enn LCD HDTVer, som kan komme i mindre skjermstørrelser og overlevde den rimeligste typen HDTV.