Nnywellness.com

Hva er en murstein-telefon?


Hva er en murstein-telefon?

En "murstein telefon" refererer til de første kommersielt tilgjengelige mobiltelefoner tilgjengelig i 1980-årene. De ble så kalt fordi telefonene, sammenlignet med moderne håndholdte telefoner, var tung og klumpete, ligner en murstein. Første bærbare mobiltelefon sluppet på markedet, Motorola DynaTac 8000 X, har kallenavnet "murstein", men andre telefoner senere utviklet av Motorola og andre produsenter i 1980- og 1990-tallet delt en lignende grunnleggende design og størrelsen på DynaTac.

Motorola DynaTac 8000 X

Dr. Martin Cooper, en ledende mobilnettet forsker for Motorola gjorde den første samtalen over mobilnettverk i 1973. Et tiår senere, i mars 1983 ut Motorola den første kommersielt tilgjengelig håndholdt mobiltelefonen, DynaTac (dynamisk Adaptive Total områdedekning) 8000 X. Enheten, som ble priset for $3,995, veide 2,5 pounds og var 13 inches i høyden. Sammenligning iPhone 4 veier 4.8 ounces - omtrent nidel vekten av DynaTac - og er 4,5 inches i høyden. DynaTac ble et statussymbol av rikdom i 1980, spesielt etter at det ble omtalt i 1987 filmen, "Wall Street" brukes av tegnet Gordon Gekko. Mens DynaTac synes omfangsrik av moderne cellphone standarder, Motorola ingeniører måtte passe 30 kretskort til en enhet som kan holdes for hånd.

Andre murstein telefoner

Etter suksessen av DynaTac 8000 X introduserte Motorola flere nye telefonmodeller som var slankere og lettere, men beholdt den grunnleggende "murstein" designen. Nokia-Mobira Cityman 1320, introdusert i 1987, som var en konkurrent av DynaTac serien, veide 1.6 pounds og var 7,2 inches i høyden. De neste årene, murstein telefoner ble slankere og lettere, inkludert Motorola 8900 X-2, kjent som "Ultra Classic" i USA, som veide 1.1 pounds, og ble 10.6 inches i høyden (inkludert antenne).

Utvikling av Design

DynaTac 8000 X og andre murstein telefoner viste seg for å være altfor store og tunge for de daglige behovene til de fleste forbrukere, og Motorola og andre produsenter begynte å utvikle mobiltelefoner som ordnet maskinvaren inni telefonen mer effektivt slik at telefoner kan være lettere og enklere å holde. I 1991 introduserte Motorola MicroTac Lite, en "flip stil" telefon som inneholdt en sammenleggbar hengslet delen som inneholdt en del av maskinvaren i telefonen, og som kunne passe i brukerens lomme. Den veide bare 7,7 ounces, bare en brøkdel av den opprinnelige DynaTac.

Betraktninger

En viktig grunn til at murstein telefoner var så stor er at mobilnettverk av 1980 - årene til sen-kjennetegnet bare et lite antall mobilmaster, så telefonene nødvendig stor batterier for å generere nok strøm til å produsere et signal som kunne nå nærmeste tårnet. På grunn av størrelsen og DynaTac og andre murstein telefoner, ble de brukt hovedsakelig av personer som kreves nesten konstant stemme kommunikasjon på farten, som lager meglere, eiendomsmeglere og selgere.