Nnywellness.com

Hva betyr kontrastforhold når de beskriver TV?


Når du velger en høy-definisjon (HD) TV, kan du sammenligne statistikken som TV produsenter tilbyr forbrukere. En av de vanligste måtene å sammenligne TVer er kontrastforholdet. Kontrastforholdet er en av statistikken som brukes til å beskrive hvor klart bildet vises på skjermen.

Kontrast

Kontrast er en av de viktigste funksjonene knyttet til bildekvaliteten. Den grunnleggende ideen bak kontrast er forskjellen mellom svarte og hvite fargene på skjermen. Det forteller du hvor mye lysere hvit er enn svart. Hvis TV-apparatet er mye kontrast, vises bildet mer levende og klart, med alle andre faktorer er likeverdige.

Kontrastforhold

Kontrasten på TV-skjermen er kvantifisert ved kontrast ratio. Denne kontrastforhold forteller deg hvordan lysstyrken hvit sammenlignet med lysstyrken på svart på skjermen. For eksempel hvis TV har et kontrastforhold på 300:1, forteller det deg at hvitt på skjermen er 300 ganger sterkere enn svart på skjermen. For å beregne forholdet, de ta hvit lysstyrken og dele det med svart lysstyrken.

Dynamisk kontrastforhold

Dynamisk kontrastforhold er ofte sitert med nye TVer. Dynamisk kontrast ratio er i hovedsak kontrastforhold mens TV fungerer og hensyntatt nyanser på skjermen. I lyse scener være kontrast ratio ikke nødvendigvis det samme som i mørke scener. Det tar i betraktning gjennomsnittlig kontrastforhold over alle kulissene på TV. Det justerer baklysnivået TV å matche kontrastforholdet.

Betydning

Når shopping for en ny TV, må du se på kontrastforhold som det hjelper deg med å måle hvor mange detaljer som du kan se på skjermen. Men det er ingen standard måte å måle kontrast ratio og TV produsenter kan bruke noen metode de velger. For eksempel, sette noen produsenter alle effekten fra TV til en enkelt piksel måle kontrastforhold, selv om dette er ikke hvordan det fungerer i virkeligheten. Andre bare slukke TV for å måle sort skjermen. Denne inkonsekvensen gjør det upraktisk å sammenligne TVer med kontrastforhold. Satt mindre lager i kontrastforhold sammenlignet med noen av de andre faktorene involvert.