Nnywellness.com

TBI forgasser konvertering på en Chevrolet


TBI forgasser konvertering på en Chevrolet

Mens det fungerer fint for lager programmer, er faktum at General Motors' Throttle Body injeksjon (TBI) systemet er et mareritt for endret motorer. Selv om det er mulig å erstatte sprøytebrukere og throttle body og omprogrammere datamaskinen, synes mange det er enklere å "ned-grade" til en forgasser oppsett.

Grunnleggende

De mest grunnleggende tingene du trenger å konvertere fra TBI til en Forgasser er en carb og en matchende manifold. Du kan prøve å spore opp en brukt lager manifold, men ettermarkedet aluminium manifolder som utøver RPM gjøre mer kraft, er lettere og vil bare kjøre deg $60. Bare fjerne gamle manifold og slippe det ny ettall i stedet for å installere forgasseren.

Distributør

En ancilliary må du erstatte er distributør. Lager distributør er datamaskin kontrollert, som er en dårlig ting vurderer det faktum at du fjerner datamaskinen. En lager høy energi tenning (HEI) enhet er et rimelig, direkte bolt for de fleste programmer. Hvis du bruker en berg-lifter kamaksel, er du nødt til å bytte ut distributørens drivverket for en mykere bronse enhet, eller risikere å skade cam utstyret. Husk at HEI distributør er trolig større og høyere enn lager enheten, som vil være et problem hvis motoren er nær Brann-muren.

Drivstoff System

TBI systemet bruker drivstoff press langt i overkant av hva en carb krever, så du må installere en justerbar drivstoff trykkregulator i eksisterende linje. Lager drivstoff system bruker en tilbake linje, slik at drivstoff trykkregulatoren må avsetninger for dette. Selvfølgelig, er den enklere løsningen å bare erstatte drivstoffpumpe, som vil tjene dobbelt formål forenkler installasjon og erstatte slitte drivstoffpumpe med en ny enhet.

Overføring problemer

Selv om swap er ganske enkelt, være i forkant at biler med datamaskinen kontrollert 4L 60-E automatisk overdrive overføring trenger ekstra arbeid. Du kan enten kjøpe en frittstående overføring kontroll datamaskinen (ca $975 fra Chevrolet forhandlere), installere en annen overføring (som ikke-elektriske TH700 fra tidligere Chevrolets) eller kjøpe en manuell ventilhuset som gjør unna med alle elektroniske intervensjon. Av disse er den enkleste og billigste løsningen å installere en TH700, så det kan ofte være kjøpt brukt for mindre enn $300. Overføring er en bolt-i erstatning for 4L60E, men du kommer til å trenge en lager erstatning eller justerbar ettermarkedet chokekablen kick ned. Noen TH400s ulik lengde nok fra 4L60E som du kan endre lengden på drivakselen mens du installerer nye TH400-spesifikke åk. I alt vil TH400 bytte kjøre et sted i nærheten $600.