Nnywellness.com

Hvorfor en billig HDMI-kabelen fungerer ikke på Blu-Ray


Hvorfor en billig HDMI-kabelen fungerer ikke på Blu-Ray

Blu-ray spillere vise signalet fra en Blu-ray DVD med en oppløsning på 1080p, hvis riktig kabel brukes, og hvis TV mottar 1080p signal. Blu-ray spillere vise gradvis 1,080 vannrette linjer på TVen. Progressiv skanning betyr at linjene vises i sekvens starter øverst og arbeider ned til bunnen av skjermen. Denne prosessen gjentas 60 ganger i sekundet.

Typer av HDMI-kabler

Som på tiden av publikasjonen er fem HDMI kabel tilgjengelige. En er for bilindustrien. Fire andre er for hjemmeunderholdning. Det finnes to typer standard HDMI-kabler. En har en Ethernet-dedikert kanal for deling av Internett-tilkobling. Det er også to typer høyhastighets HDMI-kabler, inkludert ett med Ethernet-funksjon. Standardkabelen er begrenset til maksimal oppløsning på 720p eller 1080i. Høyhastighets kabelen kan håndtere 1080p og 3D. 1080i viser annenhver linje starter øverst. Deretter går tilbake til toppen og viser alternative linjene. Dette skjer 30 ganger per sekund. 1080i oppløsning er halvparten av 1080p oppløsning, slik at du kan se noen flimmer på skjermen.

Billige kabler

Billig HDMI-kabler fungerer ikke med high definition TV og Blu-ray-spillere, hvis kabelen har en standard rating. Du kan kjøpe både standard og høyhastighets HDMI-kabler så billig som $3 på Internett. Dette inkluderer frakt. Du kan også bruke så mye som $50 for en deluxe navn merkevare. Det er ingen grunn til å kjøpe en dyr kabel. En $3 kabel vurdert som høyhastighets fungerer samt en $50 kabel. TVen vil skalere til den maksimale oppløsningen TVen kan reprodusere, men HDMI-kabelen må kunne sende 1080p signal til TV. Hvis den opprinnelige oppløsningen på TVen 720p, er Blu-ray DVD vises 720p. Hvis TV-apparatets er 1080p, viser TV et bilde med 1080p-oppløsning. Hvis du prøver å bruke en standard HDMI-kabel, vil det ofte føre til skjermen av og på uten å vise et bilde.

1080p og 720p

Hvis du har en high definition-TV med en skjermstørrelse på 25 inches eller mindre, vil du sannsynligvis ikke kunne se forskjellen i bildekvalitet mellom 720p og 1080p. Dette er fordi den lille skjermen viser samme antall linjer som større skjerm. Siden linjene er mye nærmere sammen på mindre skjermen, vil det være vanskelig å se forskjellen.

Betraktninger

Hvis du har en 720p TV, og du bruker en standard DVD-spiller, bør du vurdere å bruke en høyhastighets HDMI-kabel. Hvis du oppgraderer til 1080p modell eller du investerer i en Blu-ray-spilleren, må du ikke installere en ny kabel. Dette er spesielt nyttig hvis kabelen ruter gjennom en vegg. Faktisk, bør du få høyhastighets kabelen med Ethernet-funksjonalitet slik at du blir klar for fremtidige fremskritt. Prisforskjellen mellom forskjellige kabel rangeringer er ubetydelig.