Nnywellness.com

Hjelp deg å løse problemer med mobiltelefon regningen


Hvis du har problemer med mobiltelefonen din regningen, er du ikke alene. En desember 2009 regjering Ansvarlighet Office rapporten uttalt at faktureringsproblemer og setter inn forledende er vanlig i mobiltelefonen industrien, og rettet Federal Communications Commission å forbedre sin tilsyn og regulering. Du kan prøve å løse problemene dine fakturering ved å kontakte din mobiltelefon selskapet, industri regulatorer og tredjeparts støttegrupper.

Kontakt leverandøren

Den første samtalen når du prøver å løse en mobiltelefon fakturering tvist skal mobilleverandøren. Har en penn og papir eller datamaskin hendig å ta notater som du går; Dessverre er det vanlig å få forvirrende eller feil informasjon fra kundeservice, og vil du dokumentere samtaler for å unngå misforståelser. Høflig be om navnet på representanten du snakker med, og et linjenummer eller identifisere serienummer hvis de har en. Skrive dette ned sammen med nøyaktig ord som beskriver tilleggene på fakturaen.

Hvis forklaringen oppgitt lyder feil, eller hvis du tror det er forhold som bør føre et gebyr frafalles, spør (igjen, høflig) å snakke med en veileder. Hvis du er fremdeles stonewalled, spør igjen hvis det er et annet nivå som kan du eskalere anropet. I noen tilfeller vil det være et administrativt nivå der forespørselen kan gis, og målet ditt er å nå den personen så raskt som mulig. Hvis de holde ikke sier, spør om det finnes en formell skriftlig konfliktpolicy; en skriftlig brev kan noen ganger løse tvister som kan ryddes over telefonen.

Ringe forbruker aktivisme organisasjon

Uavhengig politisk aktivisme organisasjoner kan hjelpe deg når firmaet har slått deg ned. Disse gruppene samle informasjon om industri handelspraksis, og generere negativ publisitet for selskaper som rutinemessig overlade eller feilaktig fakturerer sine kunder. Hvis tillegget du er ordskifte brukes til mange, kan kollektive tiltak av aktivisten organisasjoner fornærme et selskap i sin politikk og kostnadene). Kontakt Utility forbrukernes Action Network, eller forbrukere Union, og spør om det er noe som kan gjøres om problemet.

Filen offentlige og formell klage

En alternativ måte å gjelde presset til din mobiltelefon selskapet er gjennom en formell klage til Federal Communications Commission, som gir skjemaer på nettsiden så kan du registrere problemet. Dette kan være verdt å gjøre selv om du klarer å reversere kostnader direkte med selskapet å forhindre at det skjer igjen. Du kan også sende meldinger til populære Pro forbrukeren nettsteder og media utsalgssteder, som konsumerende. Offentlig fordømmelse kan få jobben gjort mye raskere enn regjeringen forglemmelse.