Nnywellness.com

Er mobiltelefoner trygt i tordenvær?


Er mobiltelefoner trygt i tordenvær?

Folk bekymre blir truffet av lynet mens du bruker sine mobiltelefoner. De har gode grunner til å bekymre deg, siden en gjennomsnittlig lyn inneholder 30 000 ampere strøm, måler om lag 100 millioner volt og er ca 50.000 grader Fahrenheit.

Statisk elektrisitet

Lyn er et resultat av skyer bygge opp statisk elektrisitet. Tillegget i en sky bygger inntil den finner en utslipp bane til jorden. Faktiske flyten av gjeldende er fra jorden til skyen, men resultatene er like.

Minste motstands vei

Skyen utskrivning langs minst motstandsdyktig banen kan reise, ofte reiser gjennom elektriske linjer, radio tårn, bygningene og trær.

Telefonlinjer

Folk er ofte advart å bo av telefonen i tordenvær. Dette er gode råd, siden lyn kan reise gjennom telefonlinjer også.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner ikke er koblet til en telefonlinje, så mange lurer på om det er trygt å bruke en mobiltelefon i tordenvær. Ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), mobiltelefoner og trådløse telefoner er"trygge å bruke fordi det ikke er noen direkte mellom deg og lyn. Men vi advart om å "Unngå med corded telefon hvis det er et nødstilfelle."

Forholdsregler

Bruke en mobiltelefon gjør deg ikke mer utsatt for lynnedslag, men et gjennomsnitt på 60 mennesker dør hvert år fra lynnedslag i USA. NOAA råder folk å bo innendørs, å ikke bruke elektriske apparater og unngå bading tordenvær.