Nnywellness.com

AWD vs 4WD gass kjørelengde


AWD vs 4WD gass kjørelengde

Firehjulsdrift (AWD) og fire-hjulet stasjonen (4WD) utfører lignende funksjoner i ulike typer, men i noen måter fungere ganske annerledes. Gass kjørelengde avhenger av kjøretøyet.

Firehjulsdrift

AWD er et system der alle fire hjul er alltid blir drevet, men kan rotere på forskjellige hastigheter og med dreiemoment sendes til hvilken som helst hjul har trekkraft. Dette er typen oftest brukes i biler og lys sport nyttekjøretøyer (SUV) eller familie dumpere.

Firehjulsdrift

4WD er vanligvis implementert som et deltids system. Bilen i de fleste kjøreforhold bare bruker to-hjulet stasjonen, med mindre driveren velger å engasjere overførings overføring saken og "låse" i firehjulstrekk. Dette brukes for lastebiler, tunge SUVer og off-road kjøretøyer som Wrangler Jeep.

Drivstofføkonomi

I sannhet, hvilken stasjon system (4WD vs AWD) har mindre å gjøre med forskjeller i drivstofføkonomi enn andre faktorer i utformingen av bilen. 4WD kjøretøy er ofte større og tyngre og har større motorer og tyngre plikt overføringer enn AWD kjøretøy, alle negativt påvirke drivstofføkonomi for 4WD kjøretøy.

AWD funksjoner

AWD er vanligvis på veien eller lys off-road bare for bruk og er utformet mer for å opprettholde veigrepet i vått eller glatte forhold enn i tøffe off-road forhold. Velg AWD hvis din bekymring er for sikkerhet og ytelse.

4WD funksjoner

4WD systemer er bedre egnet for offroad-bruk fordi de er utformet for å kjøre alle hjul med samme hastighet og kan ofte multiplisere motoreffekt med lav giring som ikke brukes for de fleste på veien kjører. Men for offroad-bruk eller tauing, er disse egenskapene svært ønskelig.

En annen måte å spare drivstoff

Vurdere en front-wheel-drive (FWD) kjøretøy med trekkraft og stabilitet kontrollsystemer stedet 4WD eller AWD. I de fleste situasjoner, en moderne FWD kjøretøy kan være drevet som sikkert som noen AWD/4WD og vil gi bedre drivstofføkonomi på grunn av lavere vekt og mindre kompleksitet.