Nnywellness.com

Hvordan forhandle en skadetilfelle


Hvordan forhandle en skadetilfelle

Forhandle din egen skadetilfelle kan være en kompleks prosess hvis du ikke forstår hva forsikringsagent vil være på jakt etter. Å vite hvordan å dokumentere og hevde skader kan øke din oppgjør for smerte og lidelse. Disse åtte tipsene vil sikre at du gjør ikke over ser de viktige aspektene ved ditt krav.

Instruksjoner

• Du bør alltid gå se en lege. Søker øyeblikkelig legehjelp for alle mulige skader kan gjøre mye mer enn bare å få en diagnose for skjulte medisinske problemer. En lege gjennomgang vil viser at din skade gjør faktisk eksisterer og det er ikke en enkel "hodepine" eller at du forlanger en skade hvor det ikke finnes.

• Legen din jobb er å dokumentere alt du sier om din skade. Legen vil skrive en rapport om din skade og de må ha alle poster til forsikringsselskapet. Forsikringsselskapet vil gjennomgå de samme postene i detalj, og vil sitere egne uttalelser ved utligning hvis de nytte sine forhandlinger.

• Hvis du velger å gå til akutten, være klar over at du kan føle deg bra, eller du kan tro at du skade ikke er så alvorlig som du tror. Husk at de fleste whiplash skader er følte på deres verre noen dager etter virkningen. Det er derfor det er viktig å be om en henvisning til en annen lege i tilfelle du har å komme tilbake i.

• Mens du er på akuttmottaket, be om en henvisning til en spesialist. Ofte takstmann er skeptisk om mennesker som går direkte til en spesialist, og henvisning kan hjelpe deg å sette grunnleggende rammeverket for noen medisinske prosedyrer må som nødvendig og riktig. Tilsvarende, hvis du har en behandlingsopplegget, holde det! Dette er viktig for at ditt krav ikke få minimert eller trukket.

• Når du føler 100% gjenvunnet, må du samle alle medisinske poster fra hver medisinske leverandør som behandlet for skade. Lese disse postene vil være avgjørende i forhandlingen bosetting fordi justerbar pleier å ned karakteren din skade ved medisinske postene og viser at enkelte steder, du uttalte at du var følelsen bedre eller at du var tilbake til ulykken forutsetning. Hvis du leser din, vil du kunne også påpeke de gangene du også ikke føler veldig bra og hvor din skade var på sitt verste.

• Et flott forhandling er de omkringliggende forholdene til ulykken. For eksempel: typen skade (hodeskade), ulykke (hode på kollisjonskurs), og hvis noen alkohol, narkotika eller medikamenter var en faktor av kollisjonen.

• Når snakker med innstilt, pass på at vet du hva forsikringsagent snakker om. Ta notater og gjør at du dobbeltsjekke alt innstilt sier. Må du dobbeltsjekke uttalelser om din, samt uttalelser om loven og hvordan ditt krav skal utlignes.

• Hvis du tror din skade er i uansett permanent, eller at verdien av smerte og lidelse bør være betydelig høyere enn hva forsikringsselskapet er villig til å tilby deg, må du kontakte en lokal advokat. De vil kunne minst hjelpe deg med å vurdere hvis forsikringsselskapet er rettferdig.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke forstår prosessen eller noe ikke høres rett, be din innstilt. De har en plikt til å forklare prosessen for deg.
  • Hvis innstilt ikke svarer forespørsler på tilfredshet, kan du kontakte deres veileder.
  • Hvis veileder ikke svarer forespørsler på tilfredshet, kan du kontakte kontoret av forsikring kommissær for staten. De vil ta dine problemer.
  • Besøk: http://www.auto-insurance-claim-advice.com/bodily-injury-claim.html mer om personskade krav,
  • Alltid konsultere Vær med en lokal advokat om krav, de kan hjelpe deg med eventuelle feller.