Nnywellness.com

Hvem oppfant svart lys?


Hvem oppfant svart lys?

Hvis du noensinne har sett en rettsmedisinske forbrytelse vise på TV der etterforskere søkte etter bevis bruker en lyskilde som blåaktig lilla i farge, så du har sett en svart lys. Hatt en markør stempel satt på baksiden av hånden, og det syntes ingenting var det før du ble bedt om å plassere den under en viss lyskilde som gjorde merket plutselig glød? Det var en annen svart lys.

Oppfinneren av svart lyset var William H. Byler, og han var en produktiv oppfinner i selvlysende materialer industrien.

Oppfinner

William H. Byler er kreditert med oppfinnelsen av svart lys i 1935, og ifølge University of Central Missouri, Byler ble det i 1927 med store innen kjemi og fysikk. Innen 1937, han hadde tjent sin doktorgrad på University of Missouri, og gikk på jobb for generelle Electric Corporation som forsker. Etter to år i GE ble Byler direktør for forskning på den amerikanske Radium Corporation. På amerikanske Radium, ble Dr. Byler tildelt flere patenter i løpet av en 32-årige historie.

Under andre VERDENSKRIG var Dr. Byler medvirkende radar og infrarød spektrum forskning på grunn av sin studie av fosfor slik at våre allierte å vinne krigen. Flytrafikken er mye tryggere i dag på grunn av dette tidlig radar. Hans bidrag til medisinsk vitenskap har resultert i teknologi som har redusert våre eksponering for skadelige røntgenstråler. Og miljøet har nytte av Dr. Bylers arbeid med gjenkjenningsmetoder som luftforurensningen og værvarsling basert igjen på radaren.

Dr. William H. Byler viet hele sitt liv til studiet av selvlysende kjemikalier som banet vei for mange fremskritt innen teknologi da og nå. Disse fosfor brukes til coat glass mange forskjellige typer skjermer.

Svart lys

Black Lights er lysrør med et par endringer 1) fravær av et fosfor belegg på innsiden av glass slangen og 2) fargen på glass slangen.

Svart lys få deres unike utseende fra måten der lyset slippes ut fra lampen. Lysrør er hule rør som inneholder elektrodene i hver ende. Innenfor disse rørene er en liten mengde kvikksølvdamp klart glass er belagt med et stoff som hvitt fosfor. Når en høy spenning gjeldende hopper gjennom røret, samhandler det med lavt trykk gassen forårsaker å gløde. Når denne energien fungerer på fosfor belegg, slippes ut en kul hvitt lys.

Når høyspent sendes gjennom kvikksølvdamp, gir den av grønn, fiolett, blått og usynlig ultrafiolett lys. Hvis det hvitt fosfor belegget på innsiden av røret ble fjernet, vil du ikke se hvitt lys. I stedet vil du se en blå-grønne glød. Svart lys få utseendet fra fargen på glasset. Blått fargestoff brukes i glasset absorberer lysspekteret med unntak av en liten ultrafiolett lys som unnslipper gjennom fargestoff. Dette vises som en blå-lilla farge. Hvis fargen ikke har urenheter i det, ville en svart lys ikke ha en farge på alle. Når du slår den på, ville lampen være helt svart. Samme effekt kan fås fra en lyspære med et filter dekker den. Dette er veldig svak til å produsere svart lys effekten at enkelte objekter vises til "gløden."

Lysspekteret

Lysspekteret elektromagnetisk energi som vi mennesker kan se omfatter bare en smal del av det mellom infrarød og gammastråling. Disse elektromagnetiske bølger varierer mellom ekstremt lang til svært korte. De korteste antas å være mindre enn et atom. De lengste antas å være størrelsen på universet. Båndbredden som vi ser i er mellom 400 til 700 nanometer. En nanometer er en billionth av en meter å gi deg en idé hvor lite det er. Noe ikke kan over eller under som vi se. Svart lys energi er mellom 320 og 400 nanometer.

Wood Glass

I stedet for fargestoffer brukes til å lage svart lys, det er et glass som ble utviklet av Robert Williams (1868 - 1955) som produserer samme effekt som om glasset var farget. Men er det dyrt, og ikke mulig for produksjonsformål. Spesielle glass kalles Wood glass.

"Wood Glass" laget av nikkel-oksid i oppskriften av glasset gi den en blå farge. Mest alle synlig lys over 400 nanometer blokkeres. En fosfor brukes også på innsiden av glass lampe, men skiller seg i sammensetningen av som med vanlige lysrør. Faktisk, er det en blanding av forskjellige fosfor som brukes til å produsere svart lys effekten. En av de fosfor blandingene bruker bilderørskjermer dopet strontium fluoroborate.

Bruker

Svart lys brukes i en rekke programmer, inkludert underholdningsindustrien og rettsmedisinske vitenskap. Det er også brukt i småblødninger falske penger, motell og hotel rengjøring (spesielt i bad), kunst svindel, scorpion gjenkjenning, science prosjekter, klimaanlegget lekkasjer, UV spikeren herding, fluorescing mineraler, partikler forurensning, plakat belysning, bio-terrorisme trening, inspisere meieriprodukter, kriminologi, fotografi, diamanter bestrålt for økt klarhet gjør diamant dyrere, og mold inspeksjon, for å nevne noen.

William H. Byler bidrag til en verden med sin forskning på fosfor og oppfinnelsen av svart lys blant mange andre ting, har forbedret kvaliteten på våre liv, samt utvidet det.