Nnywellness.com

Mini lastebiler på 90-tallet


Mini lastebiler, noen ganger referert til som Kei lastebiler, ble opprinnelig utviklet i Japan som mindre versjoner av pickup lastebil. Med en akselavstand på mindre enn 6.6 fot og en motor forskyvning av rundt 600 kubikkcentimeter, er mini lastebiler spesielt designet for å fungere som kompakt arbeidshester i urbane og landlige miljøer der plass mangler. Det er ikke lovlig å kjøre mini lastebiler på offentlige gater i mange amerikanske stater.

Suzuki

1992 Suzuki bære lastebil ser ut som en mindre versjon av en konvensjonell pickup lastebil. Den drives av en 660 kubikk centimeter motor med tre sylindere og alternativet for firehjulsdrift. Akselavstand tiltak 6.2 føttene mens bilen selv 11,2 fot lang, 5.9 fot høy og 4,9 fot bred. Bære lastebiler ble først produsert i 1961 og først solgt under merkenavnet Suzulight å understreke deres lille størrelse.

Daihitsu

Daihatsu's Hijet utvalg av mini lastebiler har blitt produsert siden 1960 tallet. Når transliterert til japansk, er navnet "Hijet" lik "dverg." Starten av 1994 så utgivelsen av den syvende generasjonen av Daihatsu Hijet. Dette hadde en akselavstand på 6,2 føtter.

Honda

Honda Acty ble introdusert i 1977 for å konkurrere med mini lastebiler som Suzuki bære og Daihatsu Hijet. "Acty" navnet er en forkortelse av "Aktivitet." 1999 begynte femte generasjon på Acty. Dette hadde en akselavstand på 7,9 føtter og 656 kubikk centimeter motor, og den målte 11,2 fot lang med 4,9 fot bred.

Mazda

Mazda Autozam Scrum linje av mini ble først introdusert i 1989. De var i utgangspunktet omdøpt versjoner av Suzuki bære og inneholdt samme motorer. I 1991 kom andre generasjon av Autozam Scrum til markedet, dens største forskjellen er en 657 kubikk centimeter motoren i stedet for 543 kubikk centimeter motor.