Nnywellness.com

Hvordan du returnerer kabelboksen for FiOS tilbake til Verizon


Hvordan du returnerer kabelboksen for FiOS tilbake til Verizon

FiOS er et media nettverk administrert av Verizon der brukere kan få tilgang til HD-TV, Internett og telefon. Noen brukere, men synes de ikke lenger trenger set-top-bokser som kontrollerer TV-tjenesten og ønsker å gå tilbake. I noen tilfeller, set-top-boksen blir skadet og må byttes. Verizon har utviklet et system som vil hjelpe deg returnere utstyret uten å koste deg en krone.

Instruksjoner

• Kontakte Verizon kundestøtte på 800-837-4966. Forklar hvilke deler av utstyret du vil returnere. Verizon vil få tilgang til kontoen og sende deg shipping materiale. Pakk utstyret i henhold til instruksjonene og send den uten fraktkostnader.

• Sende kabelboksen tilbake gjennom en frakt stikkontakt hvis pakking og frakt kabelboksen selv er ikke en optimal løsning. Verizon kan henvise deg til en frakt stikkontakt som post bokser Etc. eller UPS-butikk. Bringe utstyret til uttaket unboxed. Butikkpersonalet vil pakke opp utstyret og sende den til Verizon gratis.

• Ta utstyr til en spesiell Verizon i noen av de større byene i USA Utstyret trenger ikke kan pakkes. Verizon, men krever folk kobler fra tjenesten først kalle Verizon for å kontrollere hvilke deler må returneres. Det er ingen kostnader å slippe av utstyret. Verizon kan gi informasjon om hvilke byer har disse uttak.

• Kall Verizon på 800-837-4966 din kabel er ødelagt. Verizon vil sende en gratis erstatning hjem. Pakk den defekte enheten med returmottaket og sende den tilbake til Verizon for gratis.

Tips og advarsler

  • Ikke alle Verizon steder kan hjelpe deg utveksle kabelbokser. Før du forsøker å erstatte kabel-boksen, kan du kontakte Verizon på 1-800-837-4966.