Nnywellness.com

Historien om Mercedes-Benz


Historien om Mercedes-Benz

Mercedes-Benz er et tysk selskap som produserer biler, startet av Karl Benz i 1901. Gjennom årene innført Mercedes-Benz mange innovasjoner til bilindustrien, hovedsakelig i luksus markedet. Bilene er best kjent for sine sikkerhetsfunksjoner, som setter standarder for andre bilprodusenter. Selskapet har blitt kjøpt og solgt mange ganger over historie og i 2009, eies av Daimler AG.

Opprinnelse

Karl Benz opprettet den første bilen i januar 1886. Det neste tiåret gjorde han flere endringer i tillegg av en gass-drevet motor fra Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach.

Fusjon

Første Mercedes ble utgitt i 1901. Det hadde middelmådige gjennom større europeiske markedet. Første Mercedes-Benzida merkenavnet ble gitt ut i 1926, etter en fusjon med Daimler.

Billøp

I 1926, ble Mercedes-Benz introdusert til idretten av Bilracing. Det fortsatt en standard gjennom flere tiår før en ulykke i 1955 som 80 tilskuere ble drept. I 1987 tilbake selskapet til racing.

Amerikanske markedet

Starter i 1958, Mercedes-Benz selskapet gjort en avtale med Studebaker-Packard Corporation å distribuere bilene i USA Etter Studebaker mislyktes i 1963, konverteres de fleste forhandlere til Mercedes-Benz.

Hybridbil

I 2007 introduserte Mercedes-Benz sin første linje av hybridbiler. Denne er en stor endring for firmaet fra en ren luksus produsent til produsentene av mer drivstoffeffektive modeller.