Nnywellness.com

Hvordan du gjør en brems jobb på en 2000 Ford Mustang


Oppmerksomhet på detaljer er nøkkelen i en problemfri brems jobb på 2000 Ford Mustang. Utstyrt med fire hjul skivebremser og en Bosch 5.3 blokkeringsfrie bremser, fikk Mustang endelig bremsekraft det nødvendig. I bytte for denne raffinement er toleranser i områder som maksimalt tillatte kjøre ut svært stramt i forhold til forrige Mustangs. Resurfacing eller erstatning av bremseskiver og spesielle hensyn ved skifte bremseklossene ikke kan overses når du vedlikeholder bremsesystemet på denne bilen.

Instruksjoner

Bremser

• Plasser hjulet parkeringsklosser bak og foran bakhjulene. Løsne foran lug-nøtter en halv sving. Ikke fjern dem denne gangen. Øke foran bilen, med et gulv jack, til forhjulene er opp fra bakken. Skyv jack står under underramme og lavere bilen på jack står. Fjern hjul og legg dem til side for å hindre tripping helsefare.

• Fjerne støv gummistøvler som dekker caliper lysbildet pinnene og unbolt to 10 millimeter lysbildet pinnene knytter caliper til caliper braketten. Bruk en stor skrutrekker til å lirke caliper opp og ut rotoren. Henge caliper ut av veien med en stiv wire eller kleshenger. Fjern de store boltene knytter caliper braketten til styringen knoke. Fjerne caliper braketten og skyv rotoren av samlingen hub.

• Ta brems rotorer til din lokale auto deler eller verksted og ha dem sjekket for tykkelse og løpe-ut. Maksimalt tillatte kjøre ut er 0,001 tomme på foran rotorene. Minimum tykkelse er 0.970 tommers på foran rotorene og 0.500 på bakre rotorene. Erstatt rotoren hvis det ikke kan være maskineres til disse spesifikasjonene. Rotorer som er for tynn vil fordreie lett, og rotorer som har overdreven kjøre ut vil føre brems pedal pulseringer og redusert brems effektivitet.

• Slip brems rotoren til hub montering. Plasser caliper braketten over rotoren og bolt det sikkert å styre knoke. Plass det nye pads i braketten.

• Åpne bleeder skruen på toppen av tykkelse og bruk en C-klemme for å presse caliper stempelet i caliper bolig. Lukk bleeder skruen og fjerne C-klemmen. Påfør en liten mengde av silisium brems fett til lysbildet pinnene. Skyv låsen åpner og lukker over nye pads, og bolt det caliper braketten bruker 10 millimeter lysbildet pinnene

• Erstatt hjulene og lavere bilen til bakken. Stram det lug vanskelige problemer en siste gang med bilen sitter på bakken.

Bremser bak

• Løft baksiden av bilen på samme måte som beskrevet i del 1. Stedet jack står under bakakselen rør og lavere bilen på dem. Fjern bakhjulene og plassere dem ut av arbeidsområdet.

• Fjerne to 10 millimeter lysbildet pinnene knytter caliper til bakre caliper braketten. Lirke caliper av rotoren med en stor skrutrekker. Skyv brems rotoren av samlingen hub. og har målt og maskinert. Den maksimale tillatte løpe-ut for bakre rotorene er 0.002 tommers minimum tykkelsen er 0.500. Erstatt alle rotoren som ikke oppfyller denne spesifikasjonen.

• Åpne bleeder skruen på låsen åpner og lukker. Den bakre caliper er utstyrt med en aktuator for parkeringsbremsen og krever stempelet skrues inn caliper bolig. Bruk en caliper stempel verktøyet å vri og presse caliper stempelet i caliper bolig.

• Installere nye pads på caliper braketten og slip tykkelse på plass. Påfør en liten mengde av silisium brems fett til lysbildet pin bolter og bolt i caliper braketten.

• Erstatt bakhjulene og lavere bilen til bakken. Stram det lug vanskelige problemer en siste gang.

• Toppen av bremsevæske i master sylinder og pumpe gasspedalen å utvide calipers i putene.

Tips og advarsler

  • Prøvekjøre bilen å brukstid bremseklossene. Gjøre seks til 10 enkel stopper fra 30 mph til en fullstendig stopp. Tillat to minutter mellom stopp for pads avkjøles. Parker og tillate bremsesystemet avkjøles helt. Dette vil forhindre brems hvin og tidlig pad slitasje.