Nnywellness.com

Måter å bruke fiberoptiske kabler


Måter å bruke fiberoptiske kabler

Fiberoptiske kabler er flere veldig tynne rør svært gjennomsiktig glass som sender lys, buntet sammen og omgitt av et tøft ytre dekke. Kobbertråd som standard for Kommunikasjonskabel og i USA har ikke ennå blitt erstattet i mange bruksområder, men fiberoptisk kabel fungerer langt bedre: det er ingen risiko for elektromagnetisk interferens, for eksempel. Fiberoptikk tilbyr raskere og mer effektiv signal overføringer enn kobber og har andre bruker foruten.

Kommunikasjon

Fiberoptisk kabel kan bære mange flere telefon eller TV sendinger enn kobbertråd kan, som den har mye større båndbredde. Overføringen kan reise mye lenger i fiberoptisk kabel før trenger et løft, og uten å miste så mye informasjon. Selv om fiberoptisk kabel koster mer enn kobber, har sine fordeler overbevist mange teleselskap erstatte eldre kabler med fiberoptiske linjer. I 2011 foreslått EU insentiver for kabel-selskaper som investerer i fiber optisk systemer.

Internett

De samme fordelene som gjør fiberoptikk en god investering for TV eller telefon overføring også gjør det det beste valget for Internett. Fordi signalene bokstavelig talt med lys hastighet, tilbyr fiberoptisk kabel en stor økning i hastighet. Fordi det er ingen elektromagnetisk interferens, kan fiberoptikk operere i industrielle miljøer der utstyret vil forvrenge signalene på en kobbertråd. Men fiberoptisk service er fortsatt begrenset i USA: som sen 2011, bare Verizon tilbudt en fiber oppkobling direkte til hjem.

Medisin

Fiberoptisk kabel spiller en stor ny rolle i den medisinske verden. Teknikere har tatt fiberoptikk i mange medisinske verktøy for å gi lys, blant dem amnioscopes, hjertet katetre, larygnoscopes og dental håndverktøy. Leger bruker også fiberoptikk for X-ray tenkelig, medisinsk lasere, mikroskopiske kirurgi og lysterapi. Fiber optisk selskaper har også utviklet tilpassede medisinsk verktøy for spesialiserte bruker i medisinsk forskning eller eksperimenter.

Militære

Kabelselskaper har utviklet og fortsette å utvikle fiber optisk prosjekter forsvaret. Flere romfart selskaper har jobbet sammen på en fiberoptisk nettverk som Forsvaret kan innlemme i neste generasjon av høyteknologiske våpen. Fiber optisk systemet fordeler inkluderer liten signaltap, selv ved ekstreme temperaturer; styrke, fleksibilitet og lav vekt; den kan operere i et røykfylt eller giftig; og det er lett å håndtere.