Nnywellness.com

Bildesign historie


Bildesign historie

Utseendet på biler følger trender og ønskene til folket, men som bilene i 1990 bevise, det er ikke noe nytt i sin design. Som alle andre mote går design av biler nå i sykluser, reiser mellom rent funksjonelle og ekstravagant. Design må nå fokusere ikke bare på visuelle elementer, men også på drivstoffeffektivitet, bruk av fornybar energi og passasjer sikkerhet.

Første

Den første bil designet, skapt av Guido gjøre Vigevano i 1335, var ment for en vind-drevet kjøretøy. Denne italiensk design hadde en vindmølle som ville strøm tannhjul som viste hjulene. I 1678 bygget en katolsk prest, Fader Ferdinand Verbiest, en damp-drevet bil for kinesiske keiseren. Den første bilen kjent flytte under sin egen makt ble designet av Nicholas Joseph Cugnot i 1769; det veide 8,000 pounds og hadde en toppfart på 2 mph. Det var spesielt designet for å flytte kanoner og så tip frem hvis ikke gitt en passende motvekt, for eksempel en kanon, over det bakre hjulene. I årene som fulgte, ble flere biler med dampmaskiner laget og solgt

Gass-drevet motor

I 1893 produserte Duryea brødrene den første bensin-drevet bil. De montert en 4-hestekrefter bensinmotor å en hest og vogn, og både en overføring og en tenning. I 1896 ble 13 biler laget av denne designen solgt i USA. Selskapet smuldret, men når brødrene gikk deres separat veier over forretningspraksis. I 1899 markedsført løsepenger Eli åringer, grunnleggeren av Olsmobile, bilen hans buede dashbordet. Dette var den første bil passet produsert i USA. Mer enn 11.000 solgt mellom 1902 og 1904. Ford også utviklet en bensin bil og startet produksjon og salg i 1903.

Amerikanske biler forble en horseless transport i stil til 1906 da Rolls Royce Silver Ghost ble solgt. Denne bilen forble i full produksjon til 1925. Det var en seks-sylinder som satt lavere til bakken og hadde en motor foran stedet under sittegruppe. Dette forbedret kurvekjøring evnen glattet ut turen.

Touring Cars

I 1920, følgende VERDENSKRIG, bildesign endret betydelig. Bilene ble lenger og ble utformet for reise. Trunks ble lagt til rom for Bagasjeoppbevaring. Windows ble lagt til sidene av bilen, og kjører styrene ble lagt langs basen. Bilen var banen delt opp i tre hoveddeler: en motorrommet i front, en kupeen i midten og en lagringen avlukke på baksiden. Andre funksjoner, for eksempel frontlykter, fendere, reservedeler dekk og merke emblemer, var festet til disse avdelingene.

Strømlinjeforme

Under den store depresjonen, ble biler mer strømlinjeformet for å redusere luftmotstanden, forbedre gass kjørelengde og redusere bilens vekt. Resultatet ble frontlykter og andre funksjoner del av bilens grunnleggende struktur i stedet for bare å være festet til rammen.

Etter andre Verdenskrig

WWII introdusert design som emulert jagerfly. Dette betydde luft inntak porter, buede frontruter og hale finnene. Tilsvarende ble baklykter omformet for å ligne brennere. Disse designene banet vei for muskelbiler av 1960-tallet. Samtidig Ford Mustang, Dodge Charger og Chevy Camaro gjorde deres opptreden. De løp på V8-motorer og ble utformet for å utnytte kraft for hastighet. I ' 80s, kom høyprofilerte biler designet for de med penger til overs på scenen. På denne tiden ble europeiske biler populær over hele USA. I 1990-årene en funksjonell design tilbake, fører til populariteten til SUV og andre store kjøretøy.

Nye årtusenet

Økonomisk usikkerhet og stigende bensinpriser av tidlig 2000-tallet førte til en stor endring i bilen design: utviklingen av electric, hybrid og hydrogen fueled biler. Disse bilene ble utgitt av flere produsenter og kjøpt av de som er interessert i den grønne bevegelsen og de prøver å bekjempe de stigende kostnadene for gass.