Nnywellness.com

Hva årsaker skader til en flatskjerm-TV?


Hva årsaker skader til en flatskjerm-TV?

Flatskjerm -TV, både LCD og plasma, har svært sensitive skjermer. I noen tilfeller skade til bildepunkter eller skjermer kan repareres, men i mange tilfeller skjermen skader ikke kan fikses og må erstatte settet. Det er viktig å ta alle forholdsregler og riktig vedlikeholde din flatskjerm-TV for å hindre skade.

Blunt Trauma

Når bildepunktene på flatskjerm-TV eller selve skjermen har blitt skadet av traumer de er svært vanskelig å reparere og ofte krever tjenestene til en profesjonell eller erstatning. Traume kan oppstå mens du flytter transport TV eller å plassere den i en høy trafikk område. Tar alle mulige forholdsregler for å unngå å berøre skjermen, enn si å treffe den med hånden eller et objekt. Hvis du flytter TV, anbefaler produsentene dekker den med en myk klut til å hindre riper og lagre TV oppreist, heller enn flat eller på siden.

Overspenningsvern

Flatskjerm -TV bruker en betydelig mengde energi sammenlignet med andre hjemme elektronikk. Svingninger i elektrisitet nivåer, kan enten fra problemer med leverandøren energi eller tilkoblingsproblemer i hjemmet, steke krets og skade piksler. Bruke et overspenningsvern på alle tider bidrar til å begrense denne trusselen.

Innbrenning

Brannsår-inne hender på skjermen når et statisk bilde er langvarig på skjermen i lengre tid - piksler på TV sitter fast i en fast stilling, forlater en skygge eller permanent vise bildet. Selv om produsenter har i stor grad lagt til funksjoner for å utrydde innbrenning, det kan fortsatt oppstå med menyskjermer, spill, eller når grenser finnes rundt programmering. Pass på ikke å forlate et statisk bilde, som en midlertidig stoppet film på skjermen over lengre tid, og ikke la menyskjermene inaktiv for lenge.

Ekstreme temperaturer

Ekstrem varme, kulde, fuktighet eller fuktighet kan permanent skade skjermen flatskjerm-TV. Fuktigheten kan kortslutte krets i TV, mens ekstrem varme eller kulde kan forstyrre evnen til bildepunktene endre fargen riktig. Hvis du må flytte eller lagre en flatskjerm-TV over lengre tid, er det best å holde det i klima-kontrollerte situasjon.