Nnywellness.com

Proffene & ulemper med Turbo


Proffene & ulemper med Turbo

Bilprodusenter bruker turboladere å øke motoreffekt på nesten alle typer kjøretøy eller motor. En turbo utnytter eksos energi skapt av motoren å kjøre turbin hjulet. Dette hjulet benytter spesialdesignet blader å fange høy temperatur strømmen og konvertere den til kinetisk energi. Energien sendes til kompressor rattet, hvor luften er under trykk før den sendes inn i motoren, der det er blandet med drivstoff og antent.

Strøm

Utvilsomt er turbo's største fordelen dens enestående evne å tilvirke hestekrefter og dreiemoment. Produsenter ofte par drivstoffeffektive 4-sylindrede motorer med turbo enheter for å gi dem akselerasjon og kraft av en mye større seks eller aften 8-sylindret motor. Den turboladde motoren beholder god drivstofføkonomi fordi turbo virker bare når mer makt er nødvendig.

Ytelse

I motsetning til andre kompressorer som bruker strøm fra motoren via en stasjon talje, er en turbo bare drevet av avfall avgasser. Som sådan, turbo's kan bli parret til et bredere utvalg av motorer, og ikke bruker mer strøm eller drivstoff når den ikke er i bruk.

Turbo Lag

En ulempe med turbo er behovet for å produsere nok overskudd motoren gasser å spole turbo. På lav RPMer produserer små motorer noen ganger ikke nok eksos gass for å lage anvendelig løft. Følgelig er det en forsinkelse--kalt turbo lag - når enheten må bygge opp nok energi til å presse inntak kostnader. Riktig turbo dimensjonering og tuning kan redusere problemet, men det er ingen måte å fullstendig eliminere turbo lag.

Kompleksitet

Motorer med Turbo er mer komplekse enn konvensjonelle motorer. I tillegg til en spesialdesignet motor, biler med turbo ofte trenger styrket opp overføring og brems systemer. Alle disse komponentene må håndtere ekstra varme og stress som følger med turbo. I tillegg er en streng vedlikeholdsplan nødvendig for å sikre at alle store systemer.