Nnywellness.com

Hva er en delt oppbremsing System?


Hva er en delt oppbremsing System?

Den enkleste måten å beskrive en splitt bremsesystem er å visualisere at trykket for bremsene brukes til hjulene på separate linjer med en spesiell hydraulisk væske. Dette gjøres av flere grunner, sikkerhet blant dem. Det er to hovedtyper av split bremsing systemer. En er en foran og bak delt systemet. Andre kalles en diagonal delt bremsesystem. Det er forskjellige grunner for begge, men de deler felles mål lineær oppbremsing.

En Primer

Siden bremsing systemer arbeid basert på hydraulisk væske som går gjennom linjer som gjelder trykket bremsing sylindere i hjulene, kan en brems linje feil være katastrofale. Hvis linjen lekkasjer eller bryter for noen grunn, er trykket tapt. Uten trykk når gasspedalen brukes, bruk oppbremsing sylindere i hjulene ikke kraft måtte stoppe hjulene fra spinning og, igjen, ikke stoppe bilen. Dette gjelder begge systemene.

Dobbel sikkerhetskopiering

Noen ganger bruker delt bremsesystemer to master sylindere kontrollere hver kanal (brems linje). Dette er som en dobbel sikkerhetsfunksjon back-up. Siden master sylindere øke eksponentielt styrken av hydraulikkoljen til bremsene, dersom ikke en, bilen fortsatt har stoppe evne, men stoppe avstanden er større og mindre selv (vanskelig å kontroll). På den annen side, med to master sylindere, systemet har en ekstra del som kan mislykkes, men ingeniører vurdere at sikkerhetsfunksjoner oppveier potensialet for feil hvis godt vedlikeholdt.

Diagonalt delt

Diagonalt delt konseptet kommer fra det faktum at venstre bak og høyre bremser på en hydraulisk ledning mens høyre forstk og venstre bakre bremsene er på en annen. Diagonalt delt systemet, fordi det holder oppbremsing evne for både foran og bak dekk, er lettere for føreren å kontrollere bilen nødbremsen feil. I et nondiagonal system, ville alle bremseeffekt overføre til enten bare forsiden eller baksiden dekk, øker muligheten for skrens og kanskje miste kontroll.

Laster

Bremser på biler opprettholde vanligvis omtrent 70 prosent av oppbremsing belastning, og dette er fornuftig siden biler generelt reiser frem til høye priser av hastighet. Dette varierer, til tider vesentlig, hvis kjøretøyet er haling tunge laster. En foran og bak delt bremsesystem er mindre ønskelig når bilen er forventet å være haling laster fordi hvis foran systemet svikter, resterende bak systemet kan være utilstrekkelig til å trygg opphøre bilen. Det er en av flere grunner Hvorfor diagonale bremsesystemer er generelt foretrukket i de fleste moderne biler og lette lastebiler, spesielt de som forventes å være haling hest trailere og lignende.

Vitenskapen er godt

Uansett hvilken split-systemet er installert på bilen din, kan du finne trøst med bruk av anti-Lock bremsesystemer (ABS), som var en betydelig utvikling å hindre usikre stoppe betingelser ved å holde dekk i relativ synkronisering. Ved å holde revolusjoner på alle dekk elektronisk innenfor en 5 til 10 prosent rullende hastighet, hjelper det driveren holde bilen under kontroll mens det er brakt til en stopp, minimere skrens og tap av kontroll som kan lett føre til ulykker. Selv uten brems svikt hjelper det tryggere stopper ved å distribuere bremseeffekt av kjøretøyet.