Nnywellness.com

Ford Ranger motor feilsøking


Ford Ranger motor feilsøking

Hvis du må feilsøke en Ford Ranger motor og du ikke vet nøyaktig hvor du skal begynne, tilbyr on-board diagnosesystemet en enorm hjelp. Rangers diagnostiske datamaskinen kjører en rekke kontroller og tester stadig. Når en feil oppstår, tilordner systemet det et kodenummer. Hvis det skjer ofte nok, vil det slå på Rangers motor lys. Datastyrt diagnose, men vil aldri bli det endelige svaret, men. Hvis du bruker systemet for å lage en liste, kan det forkorte tiden feilsøking innebærer.

Instruksjoner

Ford Rangers etter 1996 (OBD-II)

• Plugg OBD-II skannerens akkord i Ranger's Data forbindelsen. Dette utsalgsstedet fungerer som inngangspunkt i Rangers diagnostiske computer. Du finner det under rattet og et sted mellom venstre sparke panel og bremsen.

• Slå skanneren på, hvis du ikke eier en som automatisk aktiverer når en datastrøm oppdages. OBD II skannerne er alle forskjellige etter merke, så alltid lese og utsette til instruksjonene i håndboken for skanneren.

• Holde nøkkelen i Rangers tenningen og bytte til "På". Du kan eie en skanner som krever at du aktiverer motoren. I så fall kan du gjøre det nå.

• Hvis din merke skanner ikke er bebudet gjør automatisk, angir du en "hente". Siden knappeoppsett varierer fra skanneren, må du konsultere din håndbok på hvordan å gjøre det.

• Kopier problemer kodene på et stykke papir, når skanneren har hentet dem. Deretter Bla gjennom kodene og se etter de med "statusen venter". Kopiere de ned også, men at de lavere prioritet. Problemer med koder har oppstått ofte mens ventende koder ikke. Likevel, ventende koder kan få "Problemer" liste, hvis de fortsetter å oppstå.

• Slå opp OBD-II koding definisjoner i håndboken for skanneren. Disse definisjonene bør være del av en lengre liste over generisk OBD-II-koder. Ford har egen, supplerende OBD koder som du må slå opp online. Rangers håndbok vil ikke ha dem. Kopier alle koding definisjoner på papiret med koden tall.

• Åpne Ranger's hood. Begynn øverst på listen, med problemer med koder. Undersøke alle områder som samsvarer med kodene. Krysse av kodene du eliminere fra vurdering. Flytte til de ventende kodene og gjøre det samme.

Ford Rangers 1995 og før (EEC-IV)

• Starte Rangers motor og la den inaktiv til det når operativ temperatur. Dette vil skje raskere hvis klimaanlegget er deaktivert. Deretter slår motor og elektrisk system, men la nøkkelen i tenningen.

• Bli Ranger's Self Test ut og Self Test i kontakter med genser wire. STO er en seks-port hub som er trapesformet i form. STI er ett spor på en ledning, ligger STO. Begge finnes mot baksiden av motorrommet. Ene enden av genser ledningen må gå inn STI, de andre trenger å gå inn i det nederste venstre "bakken" sporet på STO.

• Tilbake til førersetet og slå nøkkelen i tenningen til "On", men du må la motoren av.

• Teller hvor mange ganger av motoren lys blinker og notere hvor på et stykke papir. Fords pre-OBD-II koder (EEC-IV) er to tall for siffer. Det første nummeret blir lang blinker, etterfulgt av en pause. Det andre tallet vil være rask, puls som blinker. For eksempel EEC-IV koden 44 vil fire lang blinker, en kort pause og fire kort blinker. Beskrivelser for disse kodene må finnes online. Rangers eier håndboken vil ikke ha dem. Den eneste andre alternativet er å kjøpe en Ford Ranger Haynes reparasjon manuell.

• Undersøke Rangers motor. Begynne på toppen av listen og se på motoren områder som samsvarer med koding beskrivelsene. Skrap ut koder når du har fjernet dem fra vurdering.