Nnywellness.com

Historien om VHS-videospillere


VHS-kassetter har nå i stor grad gått veien for dodo fuglen, men i sin tid, var en av de mest dominerende formene for hjemmeunderholdning i historien. Mer enn det, utviklet de store endringer i Americas sosiale veven, opprette oppfatningen av nabolaget videobutikken og konseptet av å se filmer hjemme i stedet for på kino. Senere formater slik som DVD og Blu-ray utnyttet overlegen teknologi for å beseire VHS, men de skylder en stor gjeld på banen det hjalp bane.

Opprinnelse

VHS (eller "Video Hjem System") kassetter var en etablering av JVC corporation, som utviklet seg fra en rekke tidligere videobåndet formater. Videokassett opptakere hadde eksistert siden 1956, men de var ofte svært dyrt og ikke allment tilgjengelig for kommersiell bruk. Det endret seg på 1970-tallet, som teknologi blir billig nok å tilby til forbrukere. VHS tape og VCR opptaker ble innført i 1975, med et to timers kjøretid på de fleste kassetter.

Kjemper Betamax

VHSS største konkurrent i begynnelsen var Betamax, en rivaliserende format utviklet av Sony. Betamax bånd hadde skarpere oppløsning, men kunne ikke kjøre så lenge VHS-kassetter. Videre var JVC redistribuere med sin lisensiering, slik at VHS å spre raskere enn Betamax. 1980, VHS ble outselling Betamax nesten 3-1 og forble på toppen til Sony endelig avbrøt Betamax-formatet i 1988.

Bruker

VHS-kassetter var populære fordi de lov å tape TV-programmer for senere visning. Før formatet, folk trengte å være hjemme foran sine TVer når en gitt show kom på, og måtte vente på reklame før du bruker badet.

Filmen kamper og allianser

I begynnelsen av VHSEN, filmselskapene sett teknologi som en trussel: slik at seerne til å kopiere og holde filmer mens lister eksisterende lover. I 1981, men avgjort høyesterett at VHS-videospillere var tillatt for privat bruk, og at studioene ikke begrense teknologien. Det viste seg til slutt en velsignelse Studios. Av markedsføring filmer i biblioteket, som leiefilmer på videobutikken eller direkte kjøp av forbrukere, åpnet de opp en helt ny form for inntekt.

Langsom nedgang

VHS holdt svaie over sitt domene i nesten to tiår - en evighet av moderne standarder. DVDer steg til slutt for å beseire formatet i 1990. De gitt et skarpere bilde enn VHS-kassetter, de varte lenger fordi de manglet bevegelige deler og deres lagringsplass tillot dem å inkludere ekstra funksjoner som bak kulissene dokumentarer på sine plater. (Tidligere formater som laser plater tilbudt tilsvarende fordeler, men de var mye dyrere enn DVDer.) I 2009 er ingen VHS produsenter fortsatt i virksomhet i USA, senke gardinen på første akt i hjemmevideo revolusjonen.