Nnywellness.com

Definisjon av kamera stativ sokler


Når du fotograferer noen form for fotografering eller video, er et stativ en viktig del av stabilisere utstyr. Stativer og stativ sokler er mange i design og funksjon, men alle har en grunnleggende formål: å holde din skutt rock stødig.

Definisjon

Et stativ er en tre-legged enhet brukes til å støtte et kamera uten bruk av en operatørens hender.

En tripod pidestall, mer nøyaktig kjent som en studio pidestall, er en ikke-bærbar versjon av et stativ som bruker hjul, hydraulikk, styring mekanismer og sin egen tung vekt for bevegelse og stabilitet av kameraet, oftest i studio situasjon.

Funksjonen

Studio sokkelen brukes i TV og film studioer som en del av et kamera støttesystem som inneholder stativ hodet (på som kameraet er festet), sokkelen og sokkelen base. Sokkelen selv inneholder en hjul base for horisontal bevegelse over flate overflater, en telescoping hydrauliske eller forseglet-air-kassett-drevet sentrum kjernen som gjør opp vertikal bevegelse av kameraet og tripod hodet som inneholder kamerakontroller, pan og tilt håndtak og kontroller, og på noen modeller, strøminnganger.

Typer

Studio sokler kan variere fra svært enkle til svært komplekse. De mest ukompliserte modellene inneholder en hjul base, hydrauliske eller forseglet-luft-kassett - sentrum kjernen og en feste for stativ hodet, som brukes til å feste et kamera. Mer komplekse sokler kan inkludere funksjoner som styring hjelpe mekanismer, makt-lift kontroller, digital tilbakemelding readouts, opplyste kontroller eller kameraet kabel styringssystemer. Noen studio pidestaller er helt robot, blir fjernstyrt av en enkelt kameraoperatør i studio kontrollrom.

Misforståelser

Et stativ er ikke et studio pidestall og vice versa. Selv om de deler tilsvarende funksjoner, er studio sokkelen en enhet som brukes primært i studio miljøer der det finnes en veldig flat, jevn overflate. Dette gjør at sokkelen komplett kameraet beveger seg at en normal statisk stativ ikke kan fullføre, som glatt, vannrette oppfølging skudd. Sokkelen kan også flytte loddrett gjennom hydrauliske eller air-drevet mekanismer, slik at for en annen type kamerabevegelser et stativ kan ikke fullføre. Stativer er grunnleggende og sjelden er drevet av noe annet enn et menneskelig kameraoperatør. En pidestall kan være helautomatiske, drevet av elektrisitet og fjernstyrt av en operatør.

Fordeler

En studio pidestall har fordelen av å være mobile og tilbyr en stor mengde stabilitet. Sokler fjerne nesten alle kamerarystelser grunn av sine bulk og steadying mekanismer. En studio pidestall kan tillate et kameraoperatør å fullføre komplekse kamera bevegelser uten hjelp av assistent.