Nnywellness.com

Forskjellen mellom en APS-C & APS linsen


Forskjellen mellom en APS-C & APS linsen

Mange fotografer bruker flere kameraet organer og linser under foto shoots. Fotograf velger en linse basert på bildet de tar. Mange fotografer bruker APS-C og APS linser om hverandre under en dags skyte. Hver linsetype gir dem en litt annen brennvidde og avstand, slik at de kan ta bilder på forskjellige måter.

Fullformat - APS linsen

APS objektivet er utformet for en "fullformat" kamerahuset. En fullformat kamera, har slik som Canon EOS 5D mark 2, en 36 mm av 24 mm sensor som tilsvarer en full 35 mm film størrelse. APS objektiver er kompatible med alle EOS kamerahus fra fullformat beskjære ramme sensorer. Objektivet har en 1.6 forstørrelse på en beskjæres kroppen sensor i stedet for å være en ekte 1-1-forhold. Linsene er ofte referert til som Canons EF linser.

Beskjæres ramme - APS-C linsen

APS-C linsen ble designet spesielt for digitale speilreflekskameraer med beskjæres sensor. Kameraer, som Canon EOS 60 D eller Canon EOS 7 D, har en sensor som er 22 mm ved 15 mm. APS-C linsen ble utviklet for å ta hensyn til mindre sensoren og sitte i selve kameraet litt mer til mindre speilet. Linsene er ofte referert til som Canons EF-S linser. "S" sanden for den "kortere" tilbake fokus som beskjæres kroppen kameraer har.

Fysiske forskjeller

Canons EF linser, merkes med en rød prikk. Den røde prikken bidrar til å justere med kamera kroppens rød prikk ved montering linsen. Alle Canons profesjonell linser- eller "L" linser - er rød prikk linser. "L" linser er også merket med en rød linje sirkle rundt linsen. Canons EF-S linser er merket med en hvit firkant på linsen. Den hvite firkanten hjelper for å vise forskjellige montering og at det er bare kompatibel med beskåret kroppen kameraer.

Bruk

APS og APS-C linser brukes på nøyaktig samme måte på kamerahusene. Begge har en fokusring og zoome ringen hvis de zoom-objektiver. Manuell fokus og automatisk fokus kontrollene er plassert på samme side på alle objektiver. Den største forskjellen er skyting avstandene kreves mellom to. APS-C linsen kan ikke brukes på en fullformat kamera fordi kroppen ikke har montering nødvendig å akseptere hvit firkant mount. Beskjæres kroppen kameraer kan bruke begge, men forskjellen er 1,6 ganger forstørrelse som brukes både linser.