Nnywellness.com

Om dekkslitasje


Dekk slitasje problemer kan forårsake alvorlige kjøretøy vedlikehold bekymringer, inkludert bildejusteringen problemer og utstyrssvikt. Slik er omsorg for dekkene nødvendig for å sikre sikkerheten og riktig funksjon av bilen.

Typer

Det er tre hovedtyper av uriktig dekkslitasje. Tå slitasje oppstår når et dekk slites ujevnt langs ansiktet av slitebanen. Dette er forårsaket av mange forhold, herunder slitte dekk rod ender og vinkelavvik. Camber slitasje er når et dekk slites mer på den ene siden enn den andre, gjør dekket ligne en kile. Dette skyldes hovedsakelig svak eller sagging ballen ledd. Cupped slitasje skjer når sentrum del over slitebanen bærer for tidlig. Det er forårsaket av forhold som ubalansert dekk eller svak sjokk.

Betraktninger

Dekk har slitasje i slitebanen rillene Gjenkjenn betydelig dekkslitasje. Hvis slitasje bears er selv med dekket trå, dekket er slitt og bør byttes. Hvis du oppdager sprekker, buler, ledninger eller hvis slitebanen er å skille fra den ytre kanten av dekket, bør du i tillegg erstatte dekket før kjøring.

Forebygging/løsning

For å oppnå optimal dekk ytelse, bil eiere burde være sikker følg produsentens vedlikeholdsplan. Du skal sjekke lufttrykket i dekkene hver gang du fyller gasstanken. Du må også ha dekkene rotert og balansert hver 6000 til 7000 miles. I tillegg til å hjelpe dekkslitasje, kan disse tiltakene bidra til å øke gass kjørelengde.

Effekter

Uriktig dekkslitasje kan føre til at du har en ulykke. Det anslås at over 6000 ulykker årlig skyldes problemer med dekk. Akkurat som med alle typer kjøretøy ulykke, kan en ulykke forårsaket av uriktig dekkslitasje forårsake skade, tap av liv og skade på eiendom.

Misforståelser

Mange tror at dekkslitasje har ingen innvirkning på levetiden til andre kjøretøy. Dette er usanne. Unormal dekkslitasje, for eksempel kan forårsake stress på ballen ledd, som kan føre til sterke vibrasjoner. I tillegg kan unormal dekkslitasje redusere levetiden til dekk med så mye som halvparten.