Nnywellness.com

Hva er kretskort?


Hva er kretskort?

Kretskort (PCB) danner grunnlaget for elektronisk krets kortene opererer og kontrollere video, lyd, datamaskinen og industrielle enheter. Rå styrene er laget av flate glassfiber paneler belagt på en eller begge sider med kobber. De kalles kretskort fordi kretsdesign er Foto-trykt på brettet før den behandles i et kretskort.

Designe kretser

Det første trinnet i å snu en PCB i et kretskort er å designe krets. Ingeniør trekker en skjematisk diagram som viser de elektroniske komponentene som vil fylle ut kortet og hvordan disse komponentene skal kobles. Når utformingen er fullført, oversette dataprogrammer skjematisk symbolene til fysiske komponenter og faktiske elektrisk trasé. Datamaskinen genererer en film "maske" med krets layout og komponent tilkoblinger i faktiske stedene de hører.

Etsing prosessen

Det neste trinnet er å ta en bransjestandard 0.059-inch-thick PCB og legge krets masken oppå den. En datastyrt enhet øvelser monteringshullene for komponentene på stedene angitt av masken, så electroplates kobber i hvert hull. Krets bildet brukes til styret ved belegg det med en lysfølsom film, legge masken over styret og utsette styret å intenst lys. Deretter er tinn galvanisert på brettet. Tinn stokker bare å områdene skjermet fra lys av masken. Styret er så dyppet i en sur løsning som spiser områdene ikke belagt med tinn.

Loddetinn flekker

Styret er dekket med en maske som har hull der loddetråd er brukes for å knytte de elektroniske komponentene. Styret er dyppet i smeltet loddetinn som stikker til styret på hullene i loddetinn masken. Loddetinn masken blir en permanent del av styret, gir styret sin karakteristiske grønne farge. En silkscreen utskrift prosessen gjelder tall, bokstaver og figur disposisjoner som identifiserer hvor hver elektronisk komponent går. Fullført brettet deretter går til et montering hus hvor de elektroniske komponentene vil bli installert på styret og styret samlet inn i det endelige produktet.

PCB historie

Kretskort ble oppfunnet i 1936 i Østerrike av Paul Eisler, som brukte dem til å bygge radio sett, sier schmartboard.com nettstedet. USA og dets allierte brukte kretskort styret teknologi for å produsere store antall håndholdt toveis radioer under andre VERDENSKRIG. I 1948, USA deklassifisert kretskort teknologi, slippe den i forbrukeren elektronikk markedet. Kretskort så økende aksept i 1950 til tross for vanskeligheter i lodding komponenter til styrene. På midten av 1960-tallet perfeksjonert IBM ingeniører overflaten-mount teknologier som sterkt forenklet design og fabrikasjon prosesser for styrene. Som et resultat, har disse styrene blitt hjertet av nesten alle forbrukerelektronikk.