Nnywellness.com

Fastslå dekkslitasje


Det er mange variabler som kan forårsake tidlig slitasje dekk er dyrt å erstatte. Rotere og balansere regelmessig vil sikre dekkene sist så lenge som mulig. Sjekke regelmessig for riktig inflasjon og ujevn slitasje vil også bidra til å forhindre leiligheter og å finne potensielle problemer før de blir for alvorlig.

Instruksjoner

• Løft hvert hjørne av kjøretøyet (ett hjørne samtidig) med gulvet jack og plassere en jack står under bilen til å støtte den. Dette vil tillate deg å inspisere omkretsen av dekk å bestemme dekkslitasje.

• Sett bilen i nøytral gir å inspisere drivakselen. Sette på parkeringsbremsen for en forhjulsdrevne bil mens du ser forsiden dekk. Slipp på parkeringsbremsen og plasser i utstyr eller park (unntatt bak-hjulet stasjonen kjøretøy) når inspisere bakre dekk.

• Sjekk ytterkantene av dekk. Hvis begge kantene på dekk er slitt mer enn midten trå, er dekket under oppblåst. Dette er fordi center slitebanen kollapser og dekket rides på kantene. Hvis center mønsteret av dekket er slitt mer enn ytterkantene, er dekket over-oppblåst. Overtrykk forårsaker dekket å ri på midten av dekket og trekker kantene av dekket fra veien. Kontrollere og justere dekktrykket (bruker en luftkompressor for å fylle eller trykke ventil kjernen å løslate). Finn dekk informasjon etiketten på førerens side dør jamb å lære hva produsenten anbefaler for lufttrykket i fremre og bakre dekk.

• Fastslå om det finnes slitebanen slitasjen på fremre dekk på én kant, men ikke på den andre. Dette kan skyldes en dårlig rotasjon diett; løs eller brukket front komponent(er); eller bilen er justert. Fremre dekk håndtere styre bevegelse av kjøretøy så, som et resultat, er det vanlig for kantene til slites raskere enn bakre dekk.

• Inspisere slitebanen og sideveggen for fremmedlegemer som negler eller skruer. Hver gang du har å sette luften i et dekk, kontroller lufttrykket regelmessig for et par dager å sørge for at det er å opprettholde trykket.

• Fastslå om slitebanen bære har ujevn bare flekker, cupped, scalloped eller saw-toothed. Disse typer ujevn slitasje ville indikere en dårlig hjulet balanse og rotere diett, en dårlig justering eller svak suspensjon komponenter.

• Mål slitebanen dybden på hvert dekk med en kvart og penny (se referanser). Kanten av en penny til toppen av Lincolns hode er 1/16 av en tomme. Et dekk anses utløpt med minimal beløpet av slitebanen igjen. Kanten av en fjerdedel til toppen av Washingtons hode er 1/8 tomme. Selv om dette er akseptabelt slitebanen liv for et dekk, dekk vil ikke håndtere oppbremsing eller dårlig værforhold samt og bør vurderes for erstatningskostnadene snart.