Nnywellness.com

TFT LCD og LED-bakgrunnsbelyst skjerm


TFT LCD og LED-bakgrunnsbelyst skjerm

En TFT LCD-skjerm og en LED-bakgrunnsbelyst skjerm er ikke gjensidig utelukkende. Faktisk inkluderer mange nyere TFT LCD på markedet en LED-bakgrunnsbelysning. Disse to teknologiene arbeider ofte sammen for å få skarpere bilder og sannere farger til LCD-skjermer brukes på TV, datamaskiner og andre personlige elektroniske enheter.

Standard LCD-teknologi

LCD - forkortelse for liquid crystal display - er en teknologi som bruker flytende krystallmolekylene generere ulike fargene på skjermen. Når en elektrisk strøm sendes over flytende krystaller, som er klemt mellom to lag av glass, orientere krystaller seg inn i ulike posisjoner. Disse stillingene fastslå de forskjellige fargene på skjermen i form av piksler. LCD-skjermer kan generere tusenvis av farger basert på ulike elektrisk strøm som flytende krystaller er utsatt.

TFT LCD-teknologi

TFT LCD-teknologi er en forbedring fra standard LCDs. TFT står for "thin film transistor." Som navnet antyder, sant forskjellen mellom denne og standard LCD-teknologi er innføringen av et tynt lag som fungerer som en transistor for skjermens tusenvis eller millioner av ørsmå piksler. Det er så mange transistorer på TFT laget som det er piksler på skjermen. Hver transistor leverer flytende krystall- og piksel danner - med en unik elektrisk strøm. Transistorer i en TFT LCD er laget av amofr silikon. De tar opp bare en liten del av piksel, mer rom for lys fra bakgrunnsbelysningen å belyse krystall og fargen den genererer. Dette fører til sannere farger og større kontrasten mellom tilstøtende bildepunkter.

Bakgrunnsbelysningen

LCD-skjermer - om TFT LCD eller standard LCD - er overførbar, betyr at de ikke produserer sine egne lys. I stedet er de avhengige en lyskilde å belyse fargene du ser på skjermen. De to viktigste bakgrunnsbelysningen brukes i både LCD- og TFT LCD produkter er LED- og CCFL. LEDET, står mer moderne av de to bakgrunnsbelysningen teknologiene, for "light - emitting diodes," mens CCFL er forkortelse for "cold-katode lysrør."

Kombinere teknologier

Akkurat som TFT er et forskudd over tradisjonell LCD-teknologi, så sammenlignet LED en mer moderne måte å backlight en LCD-skjerm med CCFL pærer. LED-bakbelysning er mer effektiv enn CCFL, bruker mindre energi og redusere brukernes energikostnader. LED TV - catchall betegnelsen LCD-TV og dataskjermer som bruker en LED-bakgrunnsbelysning – kom i forskjellige stiler, inkludert komplett utvalg, med og uten innenbys dimming. Tillegg av en lokal nedtoning kan deler av en LED-bakgrunnsbelysning å slå av og på, noe som resulterer i sannere svarte og lindre en vanlig kritikk av LCD-teknologi.