Nnywellness.com

Hvordan å gjenoppbygge en CB750 overføring


Hvordan å gjenoppbygge en CB750 overføring

Honda CB750 er blant de mest populære motorsykler noensinne laget. Disse syklene er verdt ombygging, men gjenoppbygge en overføring er ingen liten oppgave. Prosessen med å gjenoppbygge overføring seg selv er ikke spesielt vanskelig. Du fjerner olje og slam, erstatter lagrene, se etter brutte tannhjulet og slitte Skift gafler eller skifte cams og erstatte eller remachine noen deler som trenger det. Du må ta motoren og helt fra hverandre å komme til overføring, som er uten tvil den vanskeligste delen av jobben.

Instruksjoner

• Fjern gasstanken, og alt annet nødvendig å fjerne motoren. Koble batteriet. Fjern forgasseren fra luftinntaket. Du må kanskje løsne airbox. Fjerne overskriftene og eksos ved å fjerne nøtter i eksosen portene og bolter som fest eksos til rammen.

• Fjerne hodet ved første unbolting til ventilen dekselet. Hvis noen bolter er fast, bruke en innvirkning driver og gi den et par Tupper med en hammer - ikke vanskelig, bare rask, firmaet kraner. Pop master-koblingen av timing kjeden med kanten av en vanlig skrutrekker og fjern timing kjeden ved varsomt roterende motoren med kick starteren, gjør at kjeden ikke bli bunched opp og blir skadet. Du kan binde monofilament eller ledningen til den etterfølgende kanten slik at den stram som du roterer det av sveiv utstyret. Fjern hodet og ventil montering ved å fjerne skruene som ble skjult av ventilen dekselet. Løft den fra sylindere. Ta ut boltene festing sylindere og løft sylindere over sylinder pigger og stempler, innpakning stempler med filler, så de ikke faller over og traff side av denne saken.

• Tappe olje fra bunnpluggen i bunnpannen nederst på motoren. Tømme det i en plast olje pan.

• Fjern motoren dekker på begge sider av motoren er nederste halvdel. Hvis den store Phillip maskin skruer er fast, kan du bruke en innvirkning driver med en Phillip bit til å løsne dem.

• Delt hovedmotoren saken ved å fjerne maskinen skruene som holder toppen av crankcase og overføring til bunnen.

• Rengjør alle gjenværende olje fra motoren, ser i oljefilteret og bunnen av saken for metall spon eller tegn på skade, som kan gi ledetråder til hva som må repareres eller erstattes.

• Kontroller hver gear nøye i godt lys. Se etter slitt eller ødelagte tenner. Se etter slitasje i Skift gafler. Kontroller alle lagrene visuelt og føler dem å avgjøre hvis de slår jevnt, fri for rusk.

• Demonter overføring kassett en lås samtidig.

• Erstatte eller har en maskinist reparere alle ødelagte eller slitte deler. Hvis ikke du er sikker på om en del tilstand, ta det til motorsykkel mekaniker eller Honda spesialist for hjelp vurdere tilstanden. Det er spesielt nyttig når du kan sammenligne det til en ny del.

• Montere kassett og Skift gafler, erstatte hver bærer fortløpende. Selv om de synes å være fint, er det best å erstatte dem hvis mulig som det er så vanskelig å få tilgang til overføring. Gjør ikke over - eller under-stram maskin skruer. Trekk dem veldig fast, ikke mer.

• Spinne overføring med hånden, engasjerende hver gear for hånd. Vær forsiktig så du ikke knipe fingrene. Hell litt olje over girene når forsamlingen er fullført.

• Erstatte tilfelle selene når du montere saken og dreiemoment dekselskruer fabrikken spesifikasjoner bruker en momentnøkkel.

• Montere motoren, av dreiemoment fabrikkinnstillinger. Du trenger en ring komprimering verktøyet å få sylindere tilbake på.

• Fyll boksen med fabrikken angitt olje eller et høykvalitets syntetisk.

Tips og advarsler

  • Ingen del av CB 750 krever mer demontering for reparasjon eller erstatning enn overføring. Hvis du vil gjøre en reparasjon, planlegge og gjøre noe annet store arbeid som vil dra nytte av alle din demontering. Vurdere nye ringer, ventil kilder, lagrene og pakninger.