Nnywellness.com

Bilindustrien AC verktøy


Bilindustrien AC verktøy

En bil klimaanlegg krever spesialitet verktøy til service det riktig. R134a og R12 er skadelig for miljøet hvis ut i atmosfæren, så fleste av disse verktøyene er nøye overvåket og godkjent av EPA eller SAE for riktig drift og forvaring. Det finnes fire hovedtyper av aircondition verktøy: lading, evakuering, overvåking og lekkasje deteksjon.

Opplading verktøy

Opplading klimaanlegget i kjøretøy riktig krever omsorg og spesialverktøy. Det viktigste verktøyet i denne prosessen er en opplading stasjon, en stor maskin som kobles til bilens aircondition tjenesteporter og leverer kjølemediet. Også varmer kjølemediet for å gjøre det til damp og måler mengden kjølemiddel, i ounces, som det går inn i systemet. Denne maskinen har også målere å overvåke systemtrykket. Et annet verktøy som betraktelig den opplading er en olje injeksjonsbrønn som legger smøreoljen til kjølemediet som sette aircondition-system.

Evakuering verktøyet

Det er bare ett riktig måte å evakuere noen bilindustrien kuldemedium, og det er ved hjelp av en EPA-sertifisert evakuering eller gjenoppretting maskin. Denne maskinen, noen ganger en del av en ladestasjon, skaper en liten vakuum i klimaanlegg systemet og trekker alle gamle kjølemediet i en tank for gjenbruk eller disposisjon. Alle typer kjølemediet i en butikk må ha sin egen utvinning apparat å forhindre kryss-kontaminering, per føderal lov.

Avlytting verktøyet

De viktigste overvåkingsverktøy for bilindustrien aircondition systemer kalles mange slanger. Dette er et sett med to slanger, en for høy-side og en for lav-siden av klimaanlegget, som kobler til aircondition tjenesteporter av kjøretøyet. Hver slangen er festet til en manometer og brukes lufttrykket i høy og lav-sider av systemet. Disse slangene hjelpe en tekniker vet hvis systemet tette og om kompressoren er riktig sykling.

Lekkasje deteksjon verktøy

R12 og R134a kjølemedier er skadelig for atmosfæren, så når en lekkasje oppstår, er det viktig å finne og riktig reparere den. Det er to verktøy som brukes til å finne lekkasjer, en å være mer nøyaktig enn den andre. En sniffer er det mest grunnleggende lekkasje søkeverktøyet. Den tester luften for kjølemediet avgir et hørbart PIP som øker i tonehøyde som mengden kjølemediet i luften blir større, hjelpe teknikeren å finne kilden til lekkasjen. Mer presis verktøyet er en UV oppdagelsen utstyr. Kuldemedium med en UV farget fargestoff injiseres inn i klimaanlegg systemet, deretter en svart lys og UV briller brukes til å lokalisere fargestoff sprøyting fra systemet.