Nnywellness.com

Hvor å feilfri riper av DVDer og CDer


Hvor å feilfri riper av DVDer og CDer

Riper på CDer og DVDer kan produsere irriterende hoppe effekter, eller verre, kan gjøre platen helt spillbar. Noen ganger normale håndtering eller tilfeldigvis slippe en CD eller DVD kan forårsake overflate riper påvirker avspilling. Ingen ripefjerning teknikk er sikkert å arbeide, og sannsynligheten for et vellykket reparasjon vil avhenge av mengden og alvorlighetsgraden av riper. I mange tilfeller, skjønt, kan metall polsk metoden, som først fikk oppmerksomhet som en effektiv måte å fjerne riper fra øyeglasset, media plater samt.

Instruksjoner

• Velg en CD eller DVD med én eller flere dype riper som render disketten nesten uspillbar.

• Riste flasken av metall polsk og bruke en nikkel-størrelse mengde polsk på en myk klut eller håndkle. Lett dab polske på ripete platen om åtte til 10 ganger til den overflaten er rikelig belagt.

• Bruk mild slag med fille. Start fra hullet i midten av platen og slutten på ytterkanten. Ikke gni i en sirkulær mote, da dette kan ytterligere skade overflaten av platen. Fortsette å gni forsiktig i ca fem minutter, og pass på å dekke hele platen.

• Hold CDen under kaldt vann. Plasser en krone-størrelse dab av håndsåpe på fingertuppene og forsiktig vaske CD, bruker samme sirkulære strøkene du brukte til å bruke metall polsk.

• Tørk platen av klappe den med rent håndkle eller klut. Platen vises litt skyet. Denne effekten er forårsaket av metall polsk, som fjernet det øverste laget av platen til å redusere alvorlighetsgraden av riper.

• Test CD eller DVD skiven spilleren å bekrefte riktig avspilling.

Tips og advarsler

  • Bare bruk denne metoden som en siste utvei på alvorlig ripete plater som er nesten uleselig.