Nnywellness.com

Forskjeller mellom LCD & en DLP-projektorer


Forskjeller mellom LCD & en DLP-projektorer

Hvis du er shopping for en projektor, kan du raskt bli overveldet med alle akronymer, forkortelser og mål for hvert merke, type og farge på projektoren. Ifølge-CNET.com er to typer projektorer spesielt LCD og DLP, veldig populære fordi de har blitt svært rimelig.

Utformingen av projektoren

LCD er en flytende krystallskjerm. LCD-projektorer sender lys fra lampen i et prisme som skiller lyset i røde, blå og grønne elementer. De tre fargene reise gjennom en polarisator, LCD-panelet (laget av krystaller, derav navnet) og en analyserer, som åpner bestemte piksler å være farget lys. Prosjekt bildet er et resultat av de kombinerte åpnes og lukkes pikslene, gir et klart bilde med flotte farger.

DLP er en Digital Light Processing. DLPs kan bruke lamper, som tradisjonelle projektorer, eller selv lasere som deres lyskilden, men lyset er prellet av ørsmå speil til å lage et bilde. Som LCDer er DLPs bildet klart og skarpt.

Støv kontroll forskjeller

DLP- og LCD-projektorer kan være forurenset av støv. En støv partikler på en DLP flis eller LCD-panelet kan gi en støvkornet på bildet som projiseres. Tydelig, en svekket syn er ikke hva du ønsker en. De fleste DLP prosjekter forsegle sjetongene slik at støv ikke vil hindre visning, men dette er ikke så med LCD-projektorer. LCD-paneler er ikke lukket, slik at du kan oppleve støv obstruksjon.

Lys og kraft

En fordel LCD har over DLP ennå at LCD bruker lavere wattstyrke pærer produserer et klare og lyse bilde. Du vil bruke mindre penger oppstart LCD-projektor enn en DLP-projektorer. Ikke bare er LCD mer effektive, det ikke vil gjøre rommet ser så varmt som DLP-projektorer. Hver besparelser i energibruk hjelper deg med å være miljøvennlige, og det gjør ikke vondt bunnlinjen, heller.