Nnywellness.com

Slik bruker tre-punkts belysning


Slik bruker tre-punkts belysning

Tre-punkts belysning er en svært vanlig belysning teknikk som sysselsetter tre separate lyskilder brukes sammen for å tillate fotografen å belyse motivet men de ønsker også gir mer kontroll over skyggelegging og skygger produsert av direkte belysning. De 3 lampene er navnet: nøkkel lys, Utfyllingslys og bakgrunnslys. Følg disse retningslinjene å bruke disse typer belysning sammen i photo studio omgivelser.

Instruksjoner

Nøkkel lyset er den viktigste kilden til lys som skinner rett på emnet og fungerer som den store belysning faktoren av 3. Styrke, farge og lysets nøkkel bestemmer bildet er Generell belysning design. En lys studio lys, kameraet flash eller med sola brukes ofte som den tasten lys.

Den andre typen lys i dette systemet er Utfyllingslys. Det vil også bli skinner på emnet, men fra flere av en vinkel enn direkte. Det skal balansere de tasten lys av belyse skyggelagte områder i emnet som dype skygger på en persons ansikt forårsaket av den viktige lys. Det er vanligvis en mykere og mindre lys enn nøkkelen lys som er viktigste formålet er å skape en mer naturlig belysning følelse.

Bakgrunnslys bør skinne på motivet bakfra enten direkte eller på en vinkel til gi emnet en kant av lys. Denne lette rim rundt kantene av faget hjelper å skille fag fra bakgrunnen og merke emnet skjema.

Bruke disse 3 lamper sammen i denne metoden bør gi fotografen mer kontroll over skygger og skyggelegging samtidig gi motivet en mer definert og naturlig utseende.

Tips og advarsler

  • Denne metoden kan også brukes til en stilistisk fordel. Det vil gi deg mye kontroll over skyggene til å hjelpe deg å oppnå en kreativ stil eller abstrakte atmosfære med ulike stillinger.
  • Et stort stykke hvit plakatkartong eller kartong plassert av til siden som er vinklet for å gjenspeile lys på motivet kan også fungerer godt som Utfyllingslys.