Nnywellness.com

Hva årsaker dekkslitasje?


Dekk slitasje årsaker

Dekkslitasje er forårsaket av friksjon. Denne friksjonen genereres fra enkel kjøring. Det er hva faktisk gjør bilen til å flytte tvers over veien. Hvis det var ingen friksjon, bilen ville ikke gå videre. Dekk ville bare spinn på plass, og bilen vil stå stille, som den gjør på en laken av isen, som genererer ingen friksjon. Som dekk reise over asfalt, produserer de en kraft mot det som propells bilen fremover. Dette styrker absorberes delvis av dekk, delvis ved veien og delvis av bilen selv. Når energien absorberes av dekk, fører det gummi å forbrenne i små mengder. Over tid, disse små mengder bidra til din over alle dekket slitasje.

Baksiden dekkslitasje

Den vanligste typen dekkslitasje kommer fra daglig kjøring på bakre hjul. En bakhjulet som ruller over asfalt vil slites ned sakte, men ha akkurat det samme. Bakhjulene slites ned ganske jevnt som dekkene er oppblåst riktig, fordi hjulene er bare går i en rett linje. Noen slitasje skjer på bakre dekk under en sving, fordi dekk er dratt litt over asfalten. Dette står for noen av dekkslitasje, men ikke flertallet.

Forhjul slitasje

En annen type dekkslitasje er vannrett, som oppstår på fremre dekk. Forhjulene slå i begge retninger, og under turn trykket brukes ikke bare til den flate delen av dekket, men sidelengs over dekk. Det er mer kraft sette på fronten dekket under en tur på grunn av gravitasjonskrefter. Disse styrkene trykk ned og over på dekk, forårsaker mer friksjon og mer slitasje. Fordi dekket blir skjøvet litt over fortauet under en tur, vil det bære mer langs sidene, blir "skallet." Treads langs kantene av fronten dekk slites mye raskere enn flat treads nederst på bakre dekk på grunn av denne typen dekkslitasje.

Inflasjon

Uriktig inflasjon påvirker dekkslitasje. En bil dekk som er over-oppblåst slites i midten. Dette er på grunn av formen av dekket. Det er bøyd ut litt, noe som betyr at bunnen er mer runde enn flat og mer energi absorberes av en mindre del av dekk. Under-dekk kan bruke på sidene fordi gummi sags litt, og de ytre kantene mer press på dem.