Nnywellness.com

GPRS FAQ


GPRS FAQ

Før 3G introdusert mobile operatører bruker GSM teknologien for deres mobilnettverk først utbredt datatjenester gjennom GPRS, kort for General Packet Radio Service-teknologien. Teknologien er vanligvis referert til som en 2.5G service, som det bygger på standarder innført i 2G GSM telefoni. Foruten å være tilgjengelig for brukere av 2 G-nettverk, kan 3 G-aktivert nettverk falle tilbake på GPRS hvis det 3 G-nettverket ikke uansett grunn.

Definisjon

GPRS refererer til teknologiene av andre generasjon GSM data, en internasjonal standard innen trådløs teknologi. Trådløst Internett, multimediemeldinger og trådløse programvare alle gjøre bruk av denne teknologien for å sende data til en GPRS-aktivert mobiltelefon. Teknologien er en forløper til KANTEN, en raskere (likevel andre generasjon) datateknikk og såkalte 3G-tjenester.

Hastigheter

Hastigheter på GPRS-tilkoblinger kan være opp til 115 kilobyte per sekund i lab-miljøer. I reelle situasjoner, men hastigheter data for forbrukeren gjennomsnittlig rundt 30 til 40 kilobyte per sekund. Vanligvis dette er for treg for alle typer av streaming media, men er tilstrekkelig for mest grunnleggende web småleser aktivitetene. Til sammenligning er EDGE datahastigheter ca 135 kilobyte per sekund, og 3G mellom 1,8 og 7,2 MB per sekund, igjen med forbeholdet at reelle forholdene er tregere.

Maskinvaretyper

GPRS maskinvare faller i tre forskjellige klasser: A, B og C. de fleste GPRS-enheter i useare klasse B, som tillater bruk av tale- eller delen av tjenesten på samme type. For eksempel når et taleanrop mottas med klasse B enheter, dataene kanal er deaktivert og kan ikke brukes før den ender. Klasse A enheter tillater for stemme og data skal brukes samtidig klasse C enheter er som klasse B enheter, men sluttbrukeren må manuelt bytte enhet mellom tale og data kanalen.

Betraktninger

Med treghet av GPRS av natur er dens behandling begrenset sammenlignet med raskere teknologier. Da teknologien brukes av GSM-operatører i begynnelsen av dette tiåret var web-sider som er utformet for mobile enheter vanligvis av tekst med begrenset grafisk pynt. Mens en GPRS-forbindelse kan sikkert laste vanlige nettsider, vil hastigheten kombinert med ventetidsproblemer kjøre innlastingstiden for de fleste sider til et minutt eller mer. Dette gjør absolutt mobile bruk for direkteavspilling er vanskelig om ikke umulig.

Advarsel

GPRS-tilkoblinger er ikke uten sine problemer. En av de vanligste problemene med datatilkoblinger med denne teknologien er ventetid, eller hvor lang tid det tar for en datapakker å gjøre turen mellom avsender og mottaker. Ventetid priser på rundt 1 sekund oppstår, og er mest merket av brukeren i forsinkelse ønskede data laste, vanligvis i begynnelsen av tilkoblingen. Disse problemene er mye mindre merkbare i kant og 3G-tilkoblinger.