Nnywellness.com

Ford lastebil 4.6 inntak dreiemoment spesifikasjoner


En inntaket manifold bringer blandingen drivstoff/luft inn i forbrenning kammer, der det kan bli antent. Det attacher til gass kroppen på den ene enden og topplokk på den andre. Topplokk inneholder innsug og eksos ventiler og inntaket manifold åpnes direkte over inntak ventil. Seglet mellom inntaket manifold og topplokk må være sterk og pålitelig. Til boltene som holder de to delene sammen må rett spenning eller pakningen vil bli skadet og kjølevæske vil lekke.

Dreiemoment

Dreiemoment er et mål på kronglete kraft og måles i fotpund. Når et hus skruer i en lyspære, er hans eller hennes fingre satt på pæren dreiemoment. Mekanikk mål dreiemoment med en spesiell verktøyet alarmert en momentnøkkel, som viser mekanikeren hvor mye kraft han eller hun presser. Riktig dreiemoment vil holde som holde inntak manifold og topplokk sammen fra strekk eller opprettholde skade trådene og sikre at passformen mellom de to komponentene er stramt.

Jevnt trykk

Det er et mellomrom mellom inntaket manifold og topplokk med en metall eller sammensatt pakning. Mykere pakningen former for to brikker og forhindrer lekkasje. For å opprette en ordentlig tetning, bolter langs inntaket manifold må strammes i stadier: vanligvis finger stramt, halvparten av siste dreiemoment og deretter siste dreiemoment. Innsiden bolter må strammes først, etterfulgt av utenfor bolter. Inntaket manifold produsenten inkluderer spesifikasjoner for riktig dreiemoment og spesielle instruksjoner for bestemte manifold installeres.

Siste Force

Webområdet Tork spesifikasjoner anbefaler bruk av en siste styrke på 16 fotpund dreiemoment knytte selve gassen til inntaket manifold og en siste styrke på 19 fotpund av dreiemoment binde inntaket manifold til topplokk. Området antyder at bolter bli smurt med olje eller en tilsvarende før stramme.