Nnywellness.com

Hva er fordelene & ulemper av en mobiltelefon?


Hva er fordelene & ulemper av en mobiltelefon?

I de fleste situasjoner og av de fleste standarder betraktes å eie en mobiltelefon fordelaktig. Det finnes utallige fordeler i å ha muligheten til å kommunisere til enhver tid på nesten helst. Det er imidlertid mange ulemper til mobiltelefoner som ofte blir oversett eller avvist og er overskygget av den imponerende utvalget av effektene i hver enhet.

Tilgjengelighet

Kanskje er den viktigste fordelen med mobiltelefonen at du aldri vil være utilgjengelig. Med bare en miniscule del av verden ikke dekkes av mobiltelefon signaler, bør du være i stand til å foreta og motta telefonsamtaler fra overalt. Men kan dette faktum også sees som en potensiell ulempe å eie en mobiltelefon. Hvis du ønsker privatliv, eller bare noen alene tid, gjør mobiltelefon det vanskelig eller umulig å komme unna.

Negative helseeffekter?

For år, har debatten om mobiltelefoner og deres potensielle negative helseeffekter raste på. Krav er gjort at mobiltelefoner forårsake kreft, sterilitet, fødselsskader, og en rekke andre dramatisk skadelig fysiske problemer. I 2011, oppført etter å ha gjennomgått en rekke fagfellevurderte studier, Verdens helseorganisasjon mobiltelefoner som en "mulig" kreftfremkallende fare for mennesker, uten å finne bevis at telefonene forårsake kreft.

Distraksjon

En stor ulempe å eie en mobiltelefon er det enkle faktum at enheten er en distraksjon. Mange mennesker bli oblivious til sine omgivelser fordi deres fokus er på telefonen. Dette er særlig problematisk når folk bruker telefonen under kjøring eller andre oppgaver som krever mer konsentrasjon. Også kvaliteten på ansikt til ansikt kommunikasjon kan bli skadet av obsessive mobiltelefonen.

Effektivitet

Mobiltelefoner tillater oss å være mer effektiv enn noen gang før. Direktekommunikasjon med nesten alle overalt i verden økt dramatisk hastigheten som virksomhet er gjennomført. Kombinert med ubegrenset og uinnskrenket internettilgang tilgjengelig på dagens mobiltelefoner, tar skaffe informasjon bare sekunder.

Samhandling

Hvordan folk nå kommunisere med hverandre er dramatisk annerledes enn i tidligere generasjoner, og dette faktum er et direkte resultat av oppfinnelsen av mobiltelefonen. E-post og tekstmeldinger har alle men erstattet hånd brevskriving. Dagens ungdom vil vokse med et helt annet sett av sosiale ferdigheter, potensielt mangler evnen til å håndtere ansikt til ansikt interaksjon.