Nnywellness.com

Linsene som vil passer en Nikon D40


I midten av 2000-tallet brøt Nikon og Canon åpne DSLR kameraet markedet med et par modeller som krysset $1000 barrieren, slik at fotografer med et beskjedent budsjett å kjøpe profesjonelle digitale kameraer. D40 var Nikons første prosumer DSLR digital kameraet, men det var en viktig første for selskapet. I motsetning til sin forgjenger D50 har ikke D40 en autofokusmotor som er innebygd i kamerahuset, som forårsaker noen kompatibilitetsproblemer med visse linser.

Objektivfatning

D40 bruker Nikon F-montere linsesystem, som betyr at alle Nikon Nikkor-objektiv gjort siden 1970-tallet vil montere kameraet. Du kan også knytte noen andre, eldre Nikkor-objektiver til D40 bruker adaptere for å utvide biblioteket linsen, men de fleste av Nikons objektiver vil passe på D40, med to viktige unntak: pre AI linser, som dato fra 1950- og 1960-tallet, og ikke-AI linser. Pre AI linser har en spiss som kobler til en aperture coupler inni eldre kameramodeller, men som vil stikke inn kameraet kroppen på D40 og bryte speilet når du prøver å ta et bilde.

Autofokus

De fleste av Nikon kameralinser kalles "Autofokus" eller "AF" linser. Hver AF linse har ytterligere sub klassifikasjoner, for eksempel "D", som måler avstand eller "S", som står for "silent wave motor" (en type av intern fokus motor). Alle Nikkor AF linsen vil passe på D40, men for å ha full funksjonalitet med en linse, du vil sikre at den har sin egen fokus motor. AF-S og AF-jeg linser har motorer innebygd, så du ikke trenger en kameraet kropp med en fokus. D40 er fullstendig kompatibel med slike linsen.

Ikke-autofokus objektiver

Du kan fortsatt koble Nikkor-objektiver som ikke har en intern autofokussystem å din D40, men du kan ikke forvente seg å arbeide i alle opptaksprogrammer. D40 tar AF-D og AI linser, som passer linsen montere og kommunisere med kameraet, men ikke autofokus disse linsene. Dette betyr at når du har D40 auto-modus, kameraet vil vise deg en objektiv feil hver gang du halv-trykker lukkeren. Skyte på manuell, lukkerhastighet prioritet eller blender prioritert modus og gjøre fokus utvalg ringe til manuelt å bruke AF-D eller AI linser.

Tredjeparts linser

Du trenger ikke å kjøpe Nikon Nikkor-objektiver for å passe din D40. Tredje-party lens produsenter bygget DSLR kamera objektiv for en rekke populære kameraet montering systemer. Sigma (. sigmaphoto.com) og Tamron (tamron.com) er, kan for eksempel lage en linse og deretter selge den med en linse mounts for Canon, Nikon, Pentax og Sony DSLRs. Disse tredjeparts produsenter listen alltid kompatible kameraer for sine linser. Ikke vær redd for å ringe Nikon og be om en linse fungerer riktig før du kobler den, på 800-NIKON-oss.