Nnywellness.com

Hvordan er fossilt brensel raffinert?


Vår moderne økonomi kjører på fossilt brensel, og det er mange skritt mellom trekke olje av jorden og har et raffinert produkt som kan bli solgt til forbrukerne. Fossilt brensel raffinerier er fabrikker, råolje blir feedstocks for bensin og plast. Raffinerier, må på grunn av den store investeringen, du kjøre nesten kontinuerlig.

Koking

Det første trinnet i raffinering er koke råolje. Forskjellige komponenter av råolje har forskjellige smelter og boiling poeng, og ved å regulere temperaturen nøye, kan du ha noen komponenter koke mens andre forblir flytende. Prosessen omfatter går oljen gjennom en rørledning som kjører over varmekilder som overvåkes nøye med olje i en bestemt hastighet.

Damp fange

Damp fra ulike deler av råolje er fanget i destillasjon kolonner, der de forlot for å kondensere. Temperaturen på koke av prosessen og høyde (og temperaturregulering) destillasjon kolonnene at komponentene skal skilles med vekt. Flytende naturgass og bensin er den letteste, med parafin og diesel olje om middels og smøreolje og voks den tyngste. På slutten av prosessen er olje tjære og svovel forbindelser skal avhendes.

Sprengning og behandling

Hver av destillater olje trenger vanligvis noen mengde behandling før det blir et kommersielt anvendelig fabrikat. Denne prosessen kalles sprengning, og den bruker høy varme og trykk for å bryte ned større hydrokarbon molekyler til mindre. Verktøy som utfører det sprengning forarbeide kalles reaktorer.

Katalytisk sprengning

En av de primære sprengning prosessene er katalytisk sprekker, som svært høye temperaturer, et lavt trykk miljø og en katalysator innføres i strømmen av destillatet. Dette bryter ned molekyler som ville bli for stor til mindre bensin molekyler og tillater konvertering av tyngre destillater i mer kommersielt verdifulle bensin.

Hydrogen sprengning

Dette er en tilsvarende prosess mot katalytisk men bruker betydelig høyere trykkbeholdere, en noe lavere temperatur og introduserer hydrogen til produktet. Dette medfører tyngre hydrokarbon molekyler å dele, og det er billigere i store volumer enn katalytisk sprengning, men høyere trykktank øker forhånd kapitalkostnader for enheten.

Etter sprengning prosesser

Alkylation er en post sprengning kjemisk prosess som blir bensin, utpakking mer drivstoff av raffineringsprosessen biprodukter av en sprengning forarbeide. Andre prosesser inkluderer hydrogen tvinge, som brukes til å bryte svovel obligasjoner i oljeprodukter og erstatte dem med hydrogen for å gjøre dem brenne rent. En av fordelene med hydrogen sprengning er at den kombinerer dette trinnet med det sprengning forarbeide. Når all behandling er gjort, er de ulike elementene kombinert for å lage kommersielle bensin i standardiserte karakterer og mikser.