Nnywellness.com

Hvordan fungerer fossilt brensel?


Hvordan fungerer fossilt brensel?

Fossilt brensel: Dens opprinnelse

Fossilt brensel er den industrielle verden gå. Men bensin, olje, kull og andre former for fossilt brensel har noen alvorlige feil. En er at de er ikke-fornybare energikilder. En annen er at forbruket produserer skadelige biprodukt, spesielt karbondioksid. Begge disse uheldige kvalitetene har alt å gjøre med opprinnelsen til fossilt brensel og hvordan det fungerer.

Å si at fossilt brensel er en ikke-fornybar ressurs betyr at det er begrenset av dem tilgjengelig, og omstendighetene som opprettet dem vil trolig ikke skje igjen. Ifølge biogene teorien begynte fossilt brensel som, alger og mikroskopiske dyr som levde mange millioner år siden. Perioden mest produktive av fossilt brensel er treffende heter the Kapps perioden begynte rundt 300 millioner år siden og varte i ca 60 millioner år. Jorden under de fleste av disse millioner av år støttet ingen store dyreliv. Dinosaurer og deres ben kom senere, og bidrar ikke til fossilt brensel. Forekomster av Kapps fossiler skje over hele verden i ulike konsentrasjoner.

Etter de døde, levende ting i denne perioden ikke bare forråtnelse, som de fleste levende ting. I stedet beskyttet nedsenking i gjørme eller vann dem mot forverrede effekter av oksygen. Fossiler bodde der de var mens verden endret rundt seg. Energien levende ting hadde tatt fra solen var, i en forstand, fossilt også. Som havet dannet og forsvant og lag av jorden avgjort og toppet, molekylene av fossiler dype underjordiske reagerte på trykket og varmen ved å bryte ned. De ble enkelt forbindelser kalt hydrokarboner, og det er deres eksistens i denne tilstanden som gjør disse fossilt brensel verdifull som energikilde.

Energiproduksjon

Hydrokarboner fossilt drivstoff produserer energi gjennom en prosess som kalles forbrenning. Når et stykke kull, for eksempel er utsatt for en tent kamp, brenner det. Flammen i kampen introduserer oksygen i sammensatt av hydrogen og karbon, og nye obligasjoner karbondioksid og vann form. Dannelsen av disse obligasjoner nye resultater i energi, merkbar som varme og lys. Oksidasjon av kampen konverterer latente energi lagret i kull til en annen type energi kalt kinetic.

Evne til fossilt brensel å løslate kinetisk energi gjør dem sterke krefter for bevegelse. Forbrenningsmotor som gjør en bil gå handlinger som en konvertering enhet, gir et trangt sted for drivstoff og et oksidasjonsmiddel opprette en reaksjon. Snu nøkkelen i tenningen oppretter en gnist som reagerer med damp av bensin. En eksplosjon oppstår og gassene utvide, flytte sylinderens stempler. Kraftverk kan også bruke varmen av utvide gasser etter forbrenning av fossilt brensel flytte generatorer. Bevegelsen av disse skaper mekanisk energi.

Forskjellige fossilt brensel brenne med forskjellige satser fordi organiseringen av deres hydrokarboner varierer. Videre, noen er mer produktiv av biprodukter enn andre. Metan, brenner for eksempel ganske rent. Forbrenning av alle slags fossilt brensel, men gir karbondioksid. Det er en nødvendig produkt av reaksjonen.