Nnywellness.com

Hvordan komme ut av en dyr Auto lån


Dyr auto lån kan stave katastrofe for et fast månedlig budsjett. Betalinger kan være for høy for en rekke årsaker, for eksempel høy rente, kortsiktige lån eller kjøpe en dyrere bil enn du har råd til. Mens finansiell relieff er vanskelig å komme med, er det noen ting du kan gjøre for å prøve å komme ut av en dyr auto lån.

Instruksjoner

• Forsøk å refinansiere auto lån. Det kan være mulig å refinansiere lånet til en lavere rente eller en lengre sikt, noe som bør redusere den månedlige innbetalingen. Hvis din kreditthistorie er svak eller begrenset, eller hvis du har negative egenkapital (skylder mer enn verdien), dette kan være vanskelig.

• Vurdere en privat salg. Selge bilen outright kan betale lånet, slik at du kan starte på nytt med en rimeligere kjøretøy eller lån. Du må bestemme NADA eller Kelley Blue Book å sikre at du ikke skylder mer enn hva det er verdt. Hvis du ikke kan selge bilen for fullt lån utbetalingen, må komme ut av lommen å fullføre salget.

• Prøv å handle det. Handel i kjøretøy har fordeler og ulemper; men kan det hjelpe deg å få ut av en negativ egenkapital situasjon. Det er flere variabler å bestemme om betalingen blir lavere: mengden av din negative egenkapital (hvis noen), prisen på bilen du kjøper og rente. Det kan være mulig å handle i og lavere betalinger.

Tips og advarsler

  • Kontakt banken eller auto långiver hvis du ikke kan møte kontraktsmessige forpliktelser av lånet. Kontaktet dem før du får forfalt er best; de kunne jobbe noe for deg.