Nnywellness.com

Typer dekkslitasje


Dekk av kjøretøy er en av de viktigste komponentene som kjøretøy kvalitet operasjon. Mens dekk er laget for å vare så lenge som mulig, er det usannsynlig at en uslåelig dekk vil eksistere. Dekk vil bære over tid, og det er opp til eieren av bil eller lastebil til riktig opprettholde og sikre levetiden på dekkene. Å vite hvordan å identifisere ulike dekkslitasje kan gå langt i riktig dekktrykk vedlikehold.

Vanlig dekkslitasje

Dekkene er konstruert og produsert for å ha effektivt i løpet av sin levetid. Dette slitasje bør være jevnt fordelt over løpebaner av dekkene. Jevnt fordelte dekkslitasje oppstår bare når alle kjøreforhold er nominell, og bilen er riktig vedlikeholdt.

Bak eller foran hjulet slitasje

Til forsiden - eller bakre-hjuls-stasjonen kjøretøy distribueres makt foran eller bakhjulene. På disse kjøretøyene er det ikke uhørt for dekkene av makt hjulene ha raskere enn de andre. Dette er sannsynligvis et resultat av en aggressiv driver som bruker gasspedalen for liberalt når akselererende fra en stoppet. Dette slitasje mønsteret er lett avhjulpet ved å kontrollere akselerasjon av kjøretøyet på et høyre nivå.

Ene slitasje

Feiljustert hjul kan føre en siden av dekket ha raskere enn den andre. Når dette skjer, er det fordi camber ikke er riktig angitt, og hjulene er tilted langt inn eller ut. Dette er et vanlig problem for biler og lastebiler, og kan enkelt løses ved at kjøretøyets justering riktig angitt.

Kopping

Hjuloppheng komponentene er under konstant slitasje. Når disse komponentene blir altfor slitt eller bøyd, kan de forårsake kopper eller dips på kanten av hver side av dekk. Når denne tilstanden, må berørte hjulet suspensjon komponenter vanligvis byttes.

Under inflasjon

Når lufttrykket i dekkene blir for lav, ytterkant treads vil bare mer kontakt med veien, og dette vil tvinge dem til å bære raskere enn resten av dekket. Dette er en vanlig slitasje dekkmønsteret som kan gå usett for lang nok tid til å gjengi dekket å være "slitt." Regelmessig sjekke trykket på dekk kan sterkt redusere sjansene for at dette skjer.

Over inflasjon

Lik under oppblåst dekk, kan over inflasjonen forårsake ujevn slitasje. Når dekktrykket er høyere enn den foreslåtte, vil center treads ha på en raskere hastighet enn ytre treads. Som under-dekk, når dette går for lenge uten riktig oppmerksomhet, kan dekk til slutt bli slitt utenfor bruk.