Nnywellness.com

Slik tester en Surround Sound System


Slik tester en Surround Sound System

Et surroundlydsystem består av fem eller flere høyttalere og en subwoofer som er koblet til en mottaker for behandling av flerkanals lyd. Del av surround-lydeffekten kommer fra forskjellige lyd-signaler fra hver høyttaler. Følelsen av bevegelsen gjennom rommet er opprettet av en forsinkelse effekt som lydnivået reduseres på en høyttaler kanalen og øker på en annen høyttaler andre steder i rommet. Tester innstillingene for best mulig lyd tar bare noen minutter bruke fjernkontrollen mottaker.

Instruksjoner

• Slå på mottakeren og spille en surround lyd lyd kilde, for eksempel en DVD eller Blu-Ray-plate. Juster volumet på fjernkontrollen til nivået for lytting.

• Trykk på "Surr" eller "Surround"-knappen på fjernkontrollen for å engasjere de surroundhøyttalerne.

• Trykk på "Effect"-knappen på fjernkontrollen og bruk opp og pil ned for å justere den tonale kvaliteter til surroundhøyttalere. For eksempel har noen mottakere innstillinger som etterligner akustikken i en konsertsal eller en mer intim jazzklubb.

• Trykk på "Forsinkelse"-knappen på fjernkontrollen og bruk opp og pil ned for å øke eller redusere tidsforsinkelsen mellom fronthøyttalerne og de bakre surroundhøyttalerne. Jo lenger forsinkelsen, jo større følelse av bevegelse gjennom rommet.

• Trykk på "Test" for å kontrollere hver enkelt høyttaler innstilling. Funksjonen produserer en hvit støy lyd på hver høyttaler, flytte rundt i rommet fra en høyttaler kanal til neste. Samlet gjøres volumjusteringer hver høyttaler. Trykk på "Test" knappen igjen for å fullføre lyd testing.