Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en DVD-spiller & en Blu-Ray DVD-spiller?


Hva er forskjellen mellom en DVD-spiller & en Blu-Ray DVD-spiller?

DVD-spiller og Blu-Ray-spillere er alternativer for filmer hjemme. Selv om begge er brukt til dette formålet finnes forskjeller mellom to. Platene brukes i disse systemene varierer i datastørrelsen og kompatibilitet.

Kompatibilitet

En grunnleggende DVD kan spilles med en Blu-Ray-spiller. Men kan ikke en Blu-Ray-plate spilles i en vanlig DVDspiller. Blu-Ray spillere forbedre HD (høydefinisjon) kvalitet, som tilbys i mange fjernsyn i dag. HD-kvalitet vil ikke endre med en grunnleggende DVD-spiller.

DVD

DVDen ble utviklet av Toshiba og NEC Electronics. Det var neste trinn i teknologi etter VHS-kassetten. DVDer lagre opptil to timer av videodata eller 17 GB med tekstdata. En fordel med DVD er rimeligere å produsere disken sammenlignet med Blu-Ray resultatet, forbrukerne betaler mindre for DVDer enn for Blu-Ray.

Blu-Ray

Blu-Ray ble utviklet av Matsushita, Phillips og Sony som det neste steget opp fra DVD. Med en lagringskapasitet på omtrent fire timer av videodata eller 23-27 gigabyte tekstdata er Blu-rays fordel dens lagringskapasitet.

Blu-Ray plater koste mer å produsere enn DVD som resulterer i høyere kostnader til forbrukere for Blu-Ray-plater enn for DVDer.