Nnywellness.com

Hva er en karbon Filament lyspære?


Hva er en karbon Filament lyspære?

Den tidligse formen for lyspærer inneholdt karbon filamenter. Dette var i bruk før århundreskiftet, da glødetråd ble oppfunnet. Glødepærer bruker i dag fortsatt tungsten filamenter.

Oppfinnelse

I motsetning til populær overbevisningen, ble det elektriske lyset oppfunnet i 1809 av en kjemiker med navnet Humphry Davy. Han kunne lage en bue lys ved å koble en karbon stripe til endene av to ledninger som er koblet til et batteri. Det hovedavdeling ulempen var at karbon filament ikke brenne svært lang. Elektrisk lys kilder brukt varianter av denne metoden før 1876, da Thomas Edison opprettet en karbon filament ville brenner 40 arbeidstimer.

Edison rolle

Thomas Edison gjorde to ting å bringe lyspæren i populære bruk: ikke bare visste han invent en filament ville brenner 40 arbeidstimer, han også plassert ledningene inne en vakuum-pære. Denne ideen var basert på et patent utstedt til Henry Woodward og Matthew Evans i 1875. Edison kjøpte patentet fra dem i 1879.

Flytt til Tungsten

I 1906 ble General Electric utstedt patent for en metode å gjøre tungsten filament lyspærer, om de var veldig dyrt å produsere. I 1910, William David Coolidge laget en måte å få ned kostnadene av nye lys, og de erstattet raskt den gamle stil karbon filament pærer.