Nnywellness.com

Hva er forskjellige Surround-lyd?


Hva er forskjellige Surround-lyd?

Mange tror at begrepet "surround lyd" betyr å omgi et område med høyttalere å jevnt distribuere lydbølger skapt av TV, filmer og musikk. Mens dette er sant, er det mye mer involvert. Surroundlyd brukes vanligvis i hjemmekinoanlegg digitalt sender lydeffekter ulike kanaler og/eller høyttalere konvolutten et underholdning område med lyd og skape en realistisk opplevelse for lytteren. Det er flere typer surround lydanlegg å imøtekomme deg personlig smak i lyd.

Dolby Digital

Dolby Digital er en av de vanligste typene surroundlydsystemer i DVDer og de fleste HDTV - sendinger. Formatet for Dolby systemet opererer av digitalt signaler- eller lyder – en rekke høyttalere inkludert høyre- og fronthøyttalerne, en midtre, to surround høyttalere, og noen ganger en basshøyttaler.

Digital Theater lyd (DTS)

Digital theater lyd eller DTS, er en surroundlyd formatet som også behandler digitale signaler til 5.1 kanaler inkludert en senterkanal, front venstre og høyre kanaler, to surroundhøyttalere og en subwoofer. Forskjellen mellom DTS formater og Dolby Digital surroundlyd er at DTS formater brukes bare på valgte DVDer og visse høy kvalitet kompakt lyddisketter og ikke HDTV.

THX Surround EX

THX-EX er en surroundlyd formatet som behandler digitale signaler til 6.1 kanaler. Systemet tittelen THX står for "Tomlinson Holman eksperiment" og er navnebror av tidligere teknisk direktør for George Lucas filmer som "Star Wars." EX representerer "Utvidet lyd." Samtidig bare teater arenaer med lydutstyr godkjent av George Lucas selv kunne bruke THX logoen og til slutt THX surround lyd utstyr ble endret til hjemmekinoanlegg. Dette formatet gir digitale lydsignaler front venstre og høyre høyttaler, to surroundhøyttalere, en subwoofer og ett par matrix surroundhøyttalere.