Nnywellness.com

Tegn & symptomer på en dårlig gass posisjonssensor på en Mazda MX-3


Mazda MX-3 var en to-dørs coupé produsert av japanske bilprodusenten fra 1991 til 1998. Bilen bruker en multipunkt bensininnsprøytning system som krever en sensor for gass. Den MX-3 kan få motor og drivstoff problemer når denne komponenten feil ikke eller. Disse problemene kan eskalere til mer alvorlige motorproblemer hvis de ikke er adressert raskt.

Nøling og motor snuble

En dårlig gass posisjonssensor i en Mazda MX-3 vil føre til at kjøretøyet nøle eller snuble under akselerasjon, ifølge reparasjon nettsted AA1Car. Gass stillingsføleren sender feil informasjon til bilens Kjørecomputer, som regulerer luft-til-drivstoff-blanding som strømmer gjennom den MX-3 multipunkt bensininnsprøytning. Økt luften hindrer forbrenning i motoren, noe som resulterer i mangel på makt under akselerasjon.

Ustabil inaktiv

Hvis Mazdas gass stillingsføleren er slitt eller løsnet fra sin montering forårsake det ustabil tomgang og problemer med å opprettholde hastigheten. En driver vil oppleve dette som en periodisk nedgang i omdreininger per minutt, som kan føre til shuddering og drøye ut. Varierende signalet forårsaker Mazdas Kjørecomputer tro gass er åpning og lukking, som fører til en manglende evne til å bestemme plasseringen av gass. Denne tilstanden kan forsvinne når bilen kjører og plutselig på nytt når den returnerer til en ledig stilling.

Nedsatt drivstofføkonomi

En sensor for dårlig gass kan føre den MX-3 datamaskinen tror gass er åpne hele tiden. Dette resulterer i en rik drivstoff blanding, betyr mye drivstoff og ikke nok luft inn i motoren. En driver vil merke dette symptomet som redusert drivstofføkonomi. Bilens kan "Sjekk denne" også lyser som et vidåpne gass noen ganger genererer en feilkode med datamaskinen, ifølge AA1Car nettstedet.