Nnywellness.com

Kontrast Ratio vs dynamisk kontrastforhold


Kontrast Ratio vs dynamisk kontrastforhold

Kontrastforholdet er en måling av forskjellen i luminans og lysstyrke, på de hvite og svarte nyanser vises på en skjerm, som flytende krystall display TV eller dataskjerm. Forskjellen er uttrykt som et forhold mellom hvit til svart, i skjemaet 500: 1, 1,000:1 og så videre. Men kan produsenter måle kontrastforhold på forskjellige måter, inkludert "native" kontrast og "dynamic" kontrastforhold.

Native kontrastforhold

Enkelt sagt, hvis en produsent hevder at en skjerm har et eget kontrastforhold på 1 000:1, hva dette betyr er at de hvite områdene av skjermen er 1000 ganger sterkere enn de svarte områdene. Imidlertid måles vanligvis innfødt kontrast ved å sammenligne lysstyrken på en helt hvit skjerm, med video innganger til maksimal verdi, med lysstyrken på en helt svart skjerm, med videoinnganger deres minimum. Denne situasjonen oppstår sjelden, om noensinne, under normal visning, så selv om opprinnelige kontrastforhold gir et mer realistisk mål enn dynamisk kontrastforhold, det kan fortsatt ikke helt representative for selve programmet materiale.

Dynamisk kontrastforhold

Dynamisk kontrastforhold alltid har en mye høyere verdi enn opprinnelig kontrastforhold, vanligvis mellom 5,000:1 og 10, 000:1. Dynamisk kontrastforhold fungerer ved å bestemme gjennomsnittet, generelle lysstyrken i en scene og justere nivået på bakgrunnsbelysningen - lys som lyser opp skjermen fra bak - å matche. Bakgrunnsbelysningen slås under mørke scener og tilbake opp igjen for lyse scener og, ved å sammenligne de lyseste hvite og mørkeste svarte, produsenter produsere store, ofte over-oppblåst, tallene for dynamisk kontrastforhold.

Persepsjon

Kontrastforholdet er viktig fordi den mer skjelnes hvite og svarte områder av en skjerm, jo høyere detaljnivå som kan ses og jo høyere tilsynelatende lysstyrken på skjermen. Men utover et visst punkt - kan vanligvis over 1,000:1 når det gjelder kontrast - noen økning i lysstyrken på et område ikke oppfattes av en gjennomsnittlig seer under noen visningsforhold. Med andre ord, gjør noen ytterligere økning i absolutt, numeriske verdien for kontrastforhold ingen forskjell i bildekvalitet.

Måling

Noen harde og raske regler finnes for å måle kontrastforhold, slik at produsenter kan bruke uansett hvilken metode de velger, blant annet måling hvite og svarte nivåer av to forskjellige bilder på to ulike tidspunkt. American National Standards Institute kontrastforhold, som måles ved å sammenligne gjennomsnittlig lystettheten til et sjakkbrett av hvite og svarte firkanter, gir mest nøyaktig måling. Men fordi ANSI kontrast ratio målingen gir en mye mindre figur enn dynamisk eller opprinnelige kontrastforhold, er det sjelden sitert av produsenter.