Nnywellness.com

Hvordan fikse en overoppheting Problem i en Range Rover-modellen 98


Hvordan fikse en overoppheting Problem i en Range Rover-modellen 98

Range Rover aluminium V8 startet som en Buick design fra 1950. Buick solgt V8 utformingen til Rover i 1960, og nytt utviklet seg til en V6. At motoren senere utfoldet for å bli 3800-serien V6 som GM bruker i dag. Rover fortsatte å bruke den opprinnelige blokk avstøpning og sin 1950-tallet teknologi hele veien gjennom 1990 - noe å tenke på når lastebilen begynner å bli litt varmt under snippen.

Instruksjoner

• Kjøre lastebil å avgjøre når overoppheting problemet oppstår. Hvis lastebilen har en tendens til å over på ledig, så du kan ha en dårlig kjølevifte, defekt termostat eller lav kjølevæskenivået. Hvis overoppheting oppstår på hastighet eller under heavy-duty bruk forhold, parkere lastebil og fortsetter til neste trinn.

• Nå under panseret mens lastebilen er overoppheting og forsiktig legge hånden din på øvre radiator slangen. Vær forsiktig - det skal være veldig varmt. Nå, nå i bilen og føler lavere radiator slangen; Odds eller det vil føles betydelig kjøligere enn øvre slangen. En viss temperatur differensial her er normalt, men du har et problem hvis øvre slangen er nesten for varm å berøre og lavere slangen fortsatt litt over omgivelsestemperaturen. Gå videre til neste trinn.

• Stry lastebil til en radiator butikk og ha dem erstatte radiatoren. Radiatoren væske blir etsende med alderen, og begynner å lekke aluminium fra den motoren og sette det i radiatoren kjernen. Aluminium bygger opp, tresko radiatoren og forårsaker lastebilen over hastigheten. Radiatoren kan være salvageable, men vær forberedt på å kjøpe en ny og betale for å ha den installert.

• Har radiator og kjølesystemet rødmer med en aluminium-blokk-kompatible kjølevæske flush. Flushing innebærer drenering i kjølesystemet, helle radiator flush i radiatoren, kjører bilen i ti minutter med ovnen i full på posisjon, slik at bilen avkjøles og drenering kjølevæsken igjen. Denne fremgangsmåten vil eliminere eller nøytralisere oppbygging og gamle væske i systemet.

• Fylle radiator med en fosfat-fri frostvæske. Alle antifreezes vil lekke aluminium ioner fra blokken. Denne typen korrosjon er normalt og vil ikke forårsake noen alvorlige problemer. Men vil fosfat brukes i mange typer frostvæske kombinere med løs aluminium ioner å danne et stoff som ligner på sand. Denne "sand" er hva tresko kjølesystemet og dreper radiatoren, så bruker en fosfat-fri frostvæske er viktig for dette programmet. Nesten alle tradisjonelle gult eller grønt antifreezes bruker fosfater, så opt stedet for en europeisk-spec organisk syre frostvæske.