Nnywellness.com

Historie av Dodge Grand campingvognen


Historie av Dodge Grand campingvognen

Dodge Grand campingvognen finne markedet i 1987 som varierte modell av den opprinnelige Dodge Caravan, som ble først solgt til offentligheten i 1984. Betydelige forskjeller mellom vognen og Grand campingvognen inkluderer kjøretøy lengder og akselavstand målinger. Ulike modeller av Grand campingvognen måle flere inches lenger enn campingvogn og har en ekstra 7 inches av akselavstand. Denne trendsettende kjøretøy har ble viden populære siden opprettelsen og er antatt å ha reddet Chrysler/Dodge fra kollaps.

Historie

Den første Dodge Caravan minivan finne markedet i 1984. Campingvognen var ikke automatisk bransjens første forsøk på å utforme en "én boks" minibuss som maksimert innvendig plass samtidig som utvendig lengde og høyde. Volkswagens Omnibus (aka, Beetle) i 1950, Ford Falcon Econoline og Chevrolet Corvair 95 i 1960 hjalp bane vei for dodges lanseringen i minivan industrien i 1980.

Utvikling

Chrysler/Dodge var nær konkurs i 1980, skyldes i stor grad til år med dårlig utformet kjøretøy, dårlig markedsføring og sagging salg. Lee Iacocca ble bilprodusenten som selskapets president 1970 og fokusert raskt selskapets innsats på arbeider-tittelen "T-115" prosjektet bli campingvognen--- og Grand campingvognen---som ble først solgt offentlig i 1984. Campingvognen viste seg for å være katalysatoren som hjalp Chrysler/Dodge stige fra asken av visse corporate død.

Første generasjon

Når Dodge Caravan treffer markedet i 1984, sto den 15 inches kortere enn varebiler som ble solgt på tiden. Campingvognens lav høyde var et resultat av van's front-wheel-drive oppsett som eliminert behovet for en drivaksel å få makt til bakhjulene av bakre-hjuls-stasjonen kjøretøy av dagen. Selv om den første generasjonen av campingvogner manglet rikelig hestekrefter, var salget rask som publikum tok en umiddelbar smak til det nylig definerte familiebil.

Endringer

Dodge gjøre ikke mye for å endre Campingvognens design til 1987 da det innført en større akselavstand og lengre totalt kjøretøy lengde i Grand campingvognen. Legger til 7,6 inches av bak-hjulet overheng, utgjorde lengden på Grand campingvognen 190.5 inches. Ved å øke den minivan lengde, kunne Dodge øke lastekapasitet og, enda viktigere, passasjerkapasitet til syv mens holde bilen på en lengde som var praktisk.

Moderne modeller

Siden den opprinnelige campingvognen, Dodge har gjort endringer på både campingvognen og Grand campingvogn som har holdt minivan øverst i sin kategori i over to tiår. I femte generasjon er Caravan og Grand campingvogn slankere utseende enn sine forgjengere mens Dodge har tilpasset endringer gjort av sine konkurrenter å holde sitt produkt konkurransedyktig i 2010 auto markedet.